Yeni e’nin Mart sayısı “Sanatta ve Siyasette Gölgelenmiş Kadınlar” dosyası ile raflardaki yerini aldı. Sennur Sezer’in İstanbul’un epeydir özlediği kar yağışına denk gelen ve “Kar aydınlığı bu…” diye başlayan, daha önce hiçbir yerde yayımlanmamış ‘Kırağı’ şiiri ile açılıyor. Hemen ardından Adnan Özyalçıner “Millet Bahçeleri”nin konuşulduğu zamanımıza Bomonti Bira Bahçesi’ni, Ayvansaray’daki Mısır Tarlası’nı, Tepebaşı Gazinosu’nu, “Halk […]

Yeni-e’nin Mart sayısı raflardaki yerini aldı

Yeni e’nin Mart sayısı “Sanatta ve Siyasette Gölgelenmiş Kadınlar” dosyası ile raflardaki yerini aldı.

Sennur Sezer’in İstanbul’un epeydir özlediği kar yağışına denk gelen ve “Kar aydınlığı bu…” diye başlayan, daha önce hiçbir yerde yayımlanmamış ‘Kırağı’ şiiri ile açılıyor.

Hemen ardından Adnan Özyalçıner “Millet Bahçeleri”nin konuşulduğu zamanımıza Bomonti Bira Bahçesi’ni, Ayvansaray’daki Mısır Tarlası’nı, Tepebaşı Gazinosu’nu, “Halk Bahçeleri” başlıklı yazısında anlatıyor.

Yeni e’nin dosya konusu ise “Sanatta ve Siyasette Gölgelenmiş Kadın”. “Entelektüel Erkeğin Gölgesindeki Kadınlar”ı yazan Ekinsu Devrim Danış, Einstein-Mileva Mariç, Rodin-Camille Claudel, Franz Kafka-Milena ve Paul Celan-Ingeborg Bachmann ilişkileri üzerinden toplumsal cinsiyetin tarihselliğine bakıyor. Dosyada İlke Işık yerel seçim ve kadınları, Olgun Dursun çeviride kadını tartışıyor.

Derginin Mart sayısındaki şiirlerin tamamında kadınların imzası var: Sennur Sezer, Özge Sönmez, Merve Balcı, Leyla Çağlı, Sevi Emek Önder, Hülya Deniz Ünal, Elif Firuzi, Oya Uysal ve Leyla Alatlı çevirisiyle Chloe Kautsubelli.

Vedat Nas, Furkan Pişgin, İsmail Dindar ve  Ender Öndeş öyküleriyle, Esin Erdem çizimleriyle derginin yeni sayıda yer alıyor.