Yeni İstanbul Valisi 'Coca-Cola'yı 'Fanta' ile protesto etmiş

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararlarıyla 20 ile yeni valiler atandı, 18 ile başka illerden, bir ile de merkez valiliğinden atama yapıldı. Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya İstanbul Valiliğine getirildi. Yeni İstanbul Valisi, kamuoyunda Coca-Cola protestosu ile bilinen birisi. Yerlikaya, katıldığı bir etkinlikte Coca-Cola'yı Coca-Cola şirketlerinin bir ürünü olan Fanta ile protesto etmiş ve bu olay kamuoyunda tartışmalara neden olmuştu.

İstanbul Valiliği'ne atanan Ali Yerlikaya, 2014 tarihinde Tekirdağ Valisi iken yandaş yazar Engin Ardıç’ın “1,5 milyar Müslümanın elinde coca-cola bardağı ile ebabil kuşlarını beklemesi soytarılıktır” tweet’ini hesabında yeniden paylaştıktan sonra katıldığı etkinlikte Coca-Cola’yı protesto etmiş ve 'Fanta' içmişti.

Yerlikaya, Coca-Cola'yı 'Fanta' ile protesto ederken Fanta'nın da Coca-Cola şirketinin bir ürünü olduğunu unutmuştu.

yeni-istanbul-valisi-coca-cola-yi-protesto-etmek-icin-fanta-icmis-525026-1.

Yerlikaya, daha sonra konuyla ilgili bir açıklamada bulunmuş ve açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı:

"Dünkü Fanta'lı iftar fotoğrafı ile ilgili konuşanlar konuştu, birkaç kelam da ben söyleyeyim. Misafir ev sahibinin kölesidir derler. İftarda misafirdim. İçmek bir yana masada hangi içecek olduğunu farketmedim bile. Yeme-içme konusunda dikkatliyimdir. Yaygın markaları ve sahiplerini üç aşağı beş yukarı bilirim. Gazlı içecek içmem. Ağır kuyruk acısıyla muzdarip bir arkadaş, masanın fotoğrafını çekmiş. Yakıştırmadaki maharetini konuşturmuş. Aynı fotoğraftan İhlas gibi birçok büyük ajansta da var. Yakıştırma ise tek bir kaynakta var. Kendisinin bile inanmayacağı yakıştırmayı, nasıl olsa inananlar çıkar diye sağa sola servis etmiş. Gerçekten de inananlar çıktı. Bazı medya kuruluşları haber yaptı. Zaytung’un diline düştük. Az kalsın TT oluyorduk. :) Yakıştırmacıya teşekkürler. Cola’yı boykot edenlerin, Cola’nın yan ürünlerini de boykot etmesi gerektiğini hatırlattı. Medya ve Sosyal Medya dev bir deniz. Yakıştırmanın, dalganın müşterisi çok. Sağ olsunlar onlar da boykota hizmet ettiler. Haddi aşanlar bir tarafa, mesele hakkında konuşan herkese teşekkür ediyorum. Tekirdağ’dan herkese selam, bol muhabbet.”"