2022 KPSS skandalının ardından ÖSYM Başkanlığı görevine atanan Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy'un geçmişte paylaştığı tweetleri ortaya çıktı. Ersoy bir tweetinde, ölen İsmailağa cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu’ndan “Efendi Hazretleri” diye söz ediyor. İsmailağacıların sohbetlerine katılan yeni ÖSYM Başkanı, İlim Yayma ve Cihannüma Derneği'nin etkinliklerinde de yer almış.

Yeni ÖSYM Başkanı Ali Ersoy, tarikat sevdalısı çıktı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) yeni başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy'un geçmişteki faaliyetleri ve eğitim anlayışı tartışma yarattı.

31 Temmuz 2022 tarihinde gerçekleşen KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri sınavındaki soruların Yediiklim Yayınevi'nin deneme sınavlarında sorduğu soruların şıklarına kadar aynı olduğu iddiaların ardından Devlet Denetleme Kurulu soruşturma başlatmıştı.

İddiaların ardından açıklama yapan ÖSYM Başkanı Halis Aygün ise "Bazı sınav sorularının bir yayınevinin deneme sınavı sorularıyla aynı olduğuna ilişkin sosyal medya platformlarında ortaya atılan iddiaların incelemelerimiz neticesinde asılsız olduğu anlaşılmıştır" ifadeleriyle olayı geçiştirmişti.

Aygün açıklamayı takip eden gün görevden alındı, yerine ise AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy atandı.

CHP’Lİ MARAKLI: ÖNEMLİ OLAN ATAYANIN DEĞİŞMESİ

CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Bülent Maraklı, göreve yeni atanan Ersoy’un önceden Twitter hesabından yaptığı içerikleri paylaştı.

Maraklı, "Yeni ÖSYM Başkanı, atandığı an Twitter hesabını kapatmış olsa da birkaç tweetine Google sayesinde ulaşılıyor. Tarikatçıya 'efendim' diyen bir ÖSYM Başkanı'mız var artık. Arkadaşlar önemli olan atananın değil, atayanın değişmesi. Biz değiştireceğiz" ifadelerini kullandı.

Maraklı’nın paylaştığı görsellerde Ersoy’un, “Allah cc yoluna, islam yoluna, Ehli sünnet yoluna adanmış koca bir ömür, Şahidiz Yarabbi, Şahidiz Yarabbi. Vazifesini hakkıyla yaparak bu dünyadan göçtü Mahmut Ustaosmanoğlu. Efendi Hazretleri Rabbim sana rahmet eylesin. Habibine komşu eylesin Gül yüzlü efendim” ifadelerini kullandığı görüldü.

İSMAİLAĞA CEMAATİNİN SOHBETLERİNDE GÖRÜLDÜ

Öte yandan Ersoy daha önce ‘İslami NATO’yu savunan söylemleri ve İsmailağa cemaatine bağlı İlkseç Vakfı'nın Nokta Gençlik Örgütü'nün düzenlediği sohbetlere de katıldığı öğrenildi.

Ayrıca İlim Yayma Cemiyeti'ni de ziyaret eden Ersoy, Halen, Milli Görüşçü Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM) Başkanlığını yürütüyor.

ESAM, İslam NATO’sunun kurulması, İslami Birleşmiş Milletlerin oluşturulmasını savunan bir düşünce kuruluşu olarak biliniyor.

Yeni ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy'un Cihannüma Derneği'nin paylaşımlarını da yaptığı ve Cihannüma Derneği'nin etkinliklerinde yer aldığı da ortaya çıktı.