Numan Kurtulmuş'un önceki gün Saadet Partisi(SP) Genel Başkanlığı ve üyeliğinden istifasını duyurmasının ardından partide istifalar da gelmeye başladı. Kocaeli İl Başkanı Erol Pekcan da istifasını düzenleyeceği basın toplantısı ile duyuracağını açıklarken, Milli Gazete'de de istifa dalgası yaşandı.

Numan Kurtulmuş'un istifasının ardından parti tabanında da istifalar başladı. Bazı illerde yaşanan teşkilat istifalarına Kocaeli de katılıyor. Kocaeli İl Başkanı Erol Pekcan, Kocaeli teşkilatı olarak gereğini yapacaklarını söyledi.
İstifalarını pazartesi günü düzenleyecekleri basın toplantısı ile duyuracaklarını belirten Pekcan, "Bizim partimizle bir sorunumuz yoktu. Gelişen olayların ardından yönetim sorunu meydana geldi. Bu sorun da istifa ile çözülmüş oldu. Şimdi ise sağlıklı bir yapı kurma çalışmamıza devam edeceğiz. Numan Kurtulmuş'un genel başkanlığını yapacağı partide görev alacağım" dedi. Pekcan ile birlikte Kocaeli İl Teşkilatı'ndan kaç kişinin istifa edeceği ise pazartesi günü belli olacak.

MİLLİ GAZETE'DE İSTİFA
Milli Gazete'nin genel yayın yönetmeni birinci sayfadan "Son Söz" başlıklı bir veda yazısı yazdı. 2 Ekim'in gazetesini hazırlayan yazı işleri kadrosu ve bazı yazarlarıyla birlikte işi bıraktı. Milli Gazete'de Genel Yayın Yönetmeni Necdet Kutsal ve ekibi dünün gazetesini hazırladıktan sonra eşyaları ile birlikte gazeteden ayrıldı. Kutsal birici sayfadan ayrılış gerekçesini anlatan bir yazı yazıp "Allah'a emanet olun" diye bitirdi.
Numan Kurtulmuş ve ekibinin yeni bir parti kuracağı konuşuluyor. Bir ay içinde yeni partiyi kurması beklenen Kurtulmuş’un arkadaşlarının önerdiği üç isimden, kısaltılmış hali YAP olan “Yükseliş ve Atılım Partisi” adına sıcak baktığı öğrenildi.
 

Ayrıca Milli Gazete'yi de Erbakan ekibine bırakan Kurtulmuşçuların yeni bir gazete için de kolları sıvadığı belirtildi. Kurtulmuş ve ekibinin "Yeni Devir" gazetesini tekrar güncel bir gazete haline dönüştürmek için çalışmalara başlayacakları öğrenildi.