Yeni Şafak yazarı da hedef gösterdi: Sultanahmet saldırısıyla akademisyenlerin bildirisi...

AKP'ye yakınlığıyla ve gerici haberleriyle bilinen Yeni Şafak gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, Barış İçin Akademisyenler'in "Bu suça ortak olmuyoruz" açıklamasını hedef gösterdi.

Karagül,"1128: Öğrenciler! Onların derslerine girmeyin!" başlığıyla yayımlanan yazısında "IŞİD Türkiye'yi içeriden vururken, yaptığı her saldırı, her eylem entelektüel terör ve PKK/PYD üzerinden yürütülen hesapları tamamlar niteliktedir.Sultanahmet'teki saldırı ile önceki gece Diyarbakır'daki sivillere yönelen saldırı arasında, bin 128 kişilik imza arasında bir bağ olduğu aşikardır" ifadelerini kullandı.

Sultanahmet saldırısının akademisyenlerin imzaladığı barış bildirisiyle bağlantılı olduğunu söyleyen Karagül yazısının devamında şunları söyledi: "Aydın olmak onurlu olmaktır. Aydın olmak ülkesini milletiniküçümsemek, onlara tepeden bakmak, ülkesini dünyaya şikayetetmek, oralardan payeler kapmak değildir. Artık aydın olmak bu ülkede “ucuz” değildir. Devletle hesaplaşma, onu eleştirme adına millet düşmanlığı yapmak, iç işgalcilere ve dışarıdan çevreleme yapanlara malzeme üretmek değildir. Aydın olmak bir terör örgütüne arka çıkmak değildir. Bu hastalıklı bir düşüncedir.



Öğrenciler! Onların derslerine girmeyin!

Buradan ülkesine ve milletine bağlı üniversite öğrencilerine bir çağrı yapmak istiyorum: O bildiriye imza atan akademisyenlerin hiç birinin dersine girmeyin. Teröre arka çıkan, bunu barış kavramının arkasına gizleyen isimlerin derslerini boykot edin. Onlara saygı duymayın. Onları sorgulayın. Onların size bir değer aktaramayacağını bilin. Onları yok sayın.

Entelektüel terörle PKK arasındaki ilişki bugün Türkiye'ye yönelen enöncelikli tehditlerden biridir. Bu bir “iç işgal operasyonu”dur. IŞİD terörü de bunlarla bağlantılıdır. IŞİD Türkiye'yi içeriden vururken, yaptığı her saldırı, her eylem entelektüel terör ve PKK/PYD üzerinden yürütülen hesapları tamamlar niteliktedir.Sultanahmet'teki saldırı ile önceki gece Diyarbakır'daki sivillere yönelen saldırı arasında, bin 128 kişilik imza arasında bir bağ olduğu aşikardır."