İktidarın kontrolündeki gazetelerden Yeni Şafak'ın Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, 'Evet'çilere sitem etti.

Yeni Şafak yazarı 'Evet'çilere kızdı: Neden suskunsunuz?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve AKP, başkanlık referandumunda rüzgarı 'Evet'in arkasına almak için 'Hilal-Haçlı savaşı'ndan bile bahseder hale geldi ancak beklenen sonucun alınamaması 'Evet'çilerin önde gelenlerini kızdırıyor.

Yeni Şafak'ın Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, bugünkü yazısında başkanlık referandumunda "Evet" diyeceklere sitem etti: "Neredesiniz? Neden suskunsunuz? Niye ortalarda yoksunuz? 16 Nisan referandum kampanyasında güçlü bir “Evet”le neden öne çıkmıyorsunuz? Neden şehir şehir, sokak sokak dolaşmıyorsunuz?"

Karagül'e göre "Avrupa'nın ırkçıları 16 Nisan cephesi kurarken", "Evet"çileri teslim edenler "Meydan meydan dolaşanların yanında yer almıyor", "Milleti coşturacak fotoğraf kareleri" vermiyor.

Karagül, "Siyasetin öncü isimleri, AK Parti'nin akil isimleri, medyanın “keskin” kalemleri, kamuoyunun kanaat önderleri, AK Parti hükümetleri döneminde en çok kazananlar, sizler neredesiniz? Neden sesinizi duyamıyoruz? Neden en önde değilsiniz? Neden ortalarda yoksunuz?" ifadelerini kullandığı yazısında başkanlık referandumunun "kişisel" bir mesele olmadığını öne süren vurgular yaptı.

Karagül, hedef aldığı kesimin referandumda "Erdoğan'ın sırtına yükle, kenara çekil ve seyret…" tutumu aldığını ifade etti.

Karagül, bu hafta 'Evet'in gündemini belirleyen vurgulardan 'Hilal-Haçlı cephesi' ifadesini geçen haftaki yazılarında kullanıyordu. (Evrensel)