Yeniden Refah Partisi, 14 il teşkilatının Cumhurbaşkanı Seçimi'nde AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı desteklemeyeceği iddiasına ilişkin açıklama yaptı. Söz konusu haberlerin 'partinin yükselişini önlemek için" yayımlandığı iddiasında bulunulan açıklamada, "Partimizin yükselişinin birilerinin uykularını kaçırdığı anlaşılmaktadır. Bunlar beyhude ve boş uğraşlardır" ifadeleri kullanıldı.

Yeniden Refah, '14 il teşkilatı' iddiasını yalanladı: Yükselişimizi önlemek istiyorlar

Yeniden Refah Partisi, 14 il teşkilatının Cumhurbaşkanı Seçimi'nde AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı değil CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyecekleri iddiasını yalanladı.

Partiden yapılan yazılı açıklamada, "Bazı basın organlarınca partimizin yükselişini önlemek için, asılsız iddialar içeren haberler yayınlanmıştır. 81 il başkanımız, 926 ilçe başkanımızla birlikte tek vücut olarak Genel Başkanımız'ın ve Genel Merkezimiz'in arkasındadır" ifadeleri kullanıldı.

Açıklama, şöyle devam etti: "Yeniden Refah Partisi teşkilatları olarak, bu asılsız, masa başı haberlerin amacının farkındayız. Partimizin yükselişinin birilerinin uykularını kaçırdığı anlaşılmaktadır. Bunlar beyhude ve boş uğraşlardır. Bu asılsız iddialarda bulunanları kınıyoruz."

"Partimizin hiçbir ferdinden Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayına destek ve oy çıkmayacağı aşikardır" denilen açıklamada, "14 Mayıs seçimlerinden Yeniden Refah Partimiz ve Cumhur İttifakı zaferle çıkacaktır" iddiasında bulunuldu.

NE OLMUŞTU?

Karar gazetesi yazarı Elif Çakır, Yeniden Refah Partisi'nin 14 il teşkilatının 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vereceklerini iddia etti. Çakır'ın iddiasına göre teşkilatlar, partilerinin Cumhur İttifakı'na katılmasından duydukları rahatsızlığı genel merkeze yazılı olarak iletti.

Yeniden Refah Partisi'nin bir il başkanıyla konuştuğunu anlatan Elif Çakır, Karar TV yayınında şunları söyledi: "AKP'nin kalesi olan mütedeyyin illerden birinin Yeniden Refah Parti'li il başkanıyla konuştum. 'İsmimizi söylemezseniz iyi olur bunu genel başkanımız da biliyor, teşkilatlarımız da yazılı olarak gönderdi. Biz ittifakı onaylamıyoruz' dediler. Konuştuğum kişi, Türkiye genelinde AKP'den yüzde 7 oy aldıklarını söyledi. 14 il saydı, hepsi çok büyük iller ve Erzurum, Kayseri gibi AKP'nin çok oy aldığı iller. Bana şöyle dedildi: 'Biz milletvekilliği seçimlerinde kendi partimize oyumuzu vereceğiz, bunu liderimiz de biliyor hiç kimse Erdoğan'a oy vermeyecek."

Elif Çakır, konuştuğu kişinin, 14 ildeki ilçe başkanlarının ve il yönetimindeki yöneticilerin Erdoğan'a değil Kılıçdaroğlu'na oy vereceklerini söylediğini de aktardı.