Yeniden Refah Partisi, Düzce’de milletvekili adaylarının seçim propagandasını yapmak için hazırladığı minibüsün üstündeki görsellerde erkeklerin isimlerine ve fotoğraflarına yer verirken kadın milletvekili adayının fotoğrafını sansürledi.

Kaynak: ANKA
Yeniden Refah Partisi, kadın milletvekili adayının fotoğrafını sansürledi

Cumhur İttifakı ortaklarından Yeniden Refah Partisi, Düzce’de milletvekili adaylarının propagandasını yapabilmek için hazırladığı minibüsün üzerindeki görsellerde sadece 1 ve 3. sıradaki iki erkek adayın fotoğrafları ile isimlerine yer verdi. Partinin Düzce 2. sıra milletvekili adayı Çiğdem Kulalı Seçkin’in ise sadece ismine yer verilirken fotoğrafı karartıldı.

Yeniden Refah Partisi üç milletvekili çıkaran Düzce’de sırasıyla Nezir Merttürk, Çiğdem Kulalı Seçkin ve Mithat Kütükoğlu’nu aday gösterdi.

Ancak Yeniden Refah Partisi’nin Düzce’de seçimlerde kullandığı bir minibüsün üzerindeki görseller kadın adayın fotoğrafının olmaması nedeniyle dikkat çekti. Minibüste sadece partinin genel başkanı Fatih Erbakan ile 1 ve 3. sıradan aday gösterilen erkeklerin isimleriyle birlikte fotğrafları minibüsün üzerinde yer aldı. Partinin Düzce 2. sıra milletvekili adayı Çiğdem Kulalı Seçkin’in ise sadece ismi araçta yer alırken görsel için karanlık bir silüet kullanıldı.

TEK BAŞINA FOTOĞRAFI YAYINLANMIŞTI

Çiğdem Kulalı Seçkin’in tek başına göründüğü fotoğraf ise partinin 30 Mart'ta sosyal medye hesabından paylaştığı seçim afişlerinde yer almıştı. 

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyen Yeniden Refah Partisi, İstanbul Sözleşmesi'nin iptalinin TBMM'de oylanması ve 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'un 'aile bütünlüğünü bozucu' hükümlerinin ayıklanması taleplerinin AKP tarafından kabul edildiğini aktarmıştı.