Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz, Ankara'da parti genel merkezinde bıçaklı saldırıya uğradı. Öztürk'ün dört yerinden yaralandığı ancak hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi. Emniyet Genel Müdürlüğü, zanlı Serhat K.'nin yakalandığını duyurdu.

Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz'a ofisinde bıçaklı saldırı: 1 gözaltı

Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz Ankara'nın Çankaya ilçesinde bulunan genel merkezinde bıçaklı saldırıya uğradı.

Yenilik Partisi Genel Başkanı, 26'ncı ve 27'nci dönem Ardahan milletvekili Öztürk Yılmaz, kendisiyle görüşmek için gelen kimliği belirsiz kişi tarafından bıçaklandı. Yılmaz, kalçasından yaralanırken, saldırgan ise kaçtı. Partililerin ihbarıyla gelen sağlık görevlileri, Yılmaz'a ilk müdahaleyi yaptı.

Öztürk Yılmaz, daha sonra ambulansla özel hastaneye kaldırılarak, tedaviye alındı. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Yenilik Partisi'nden yapılan açıklamada, "13'üncü Cumhurbaşkanlığı adayı ve Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz ofisinde bıçaklı saldırıya uğradı" denildi.

YILMAZ: ERDOĞAN'IN ADAMLARIDIR

KRT'ye açıklama yapan Öztürk Yılmaz, "4 bıçak derin yarası var. Dikiş atıldı. Biraz kan kaybetmiştim. Erdoğan'ın itlerinden korkmuyorum. Saldırıyı gerçekleştiren Erdoğan'ın adamlarıdır. Türkiye'yi karıştırmak isteyenlerin adamlarıdır. Bizim ofisimize herkes gelebilir. Bize daimi koruma vermediler. Korkan namerttir. Kurultay'da meydan okudum, ona bir cevap vermeye çalışıyorlar anladığım kadarıyla" ifadelerini kullandı.

Olay anını anlatan Yılmaz, "Buyrun bir çay için' dedim. Arkadan bıçaklayıp kaçmaya çalıştı. 4 yerden yara aldım. Kamera kayıtları da mevcut. Bu adli bir vaka değildir" dedi.

YAŞANANLARI ANLATTI

Bıçaklı saldırıya uğrayan Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz, sosyal medya hesabından video paylaştı.

"Yaptıranlara söylüyorum, başta Erdoğan'a söylüyorum" diyen Yılmaz, şunları ifade etti: "Siz hiçbir şey yapamazsınız. Allah istemedikçe sizin yapacağınız bir şey yok. Sizden korkan namerttir. Sizden korkan sizin gibi olsun. Erkekseniz kendiniz gelsenize... Niye beş paralık adamlarınızı gönderiyorsunuz? Ben İçişleri Bakanı'ndan daimi koruma istedim, bana hiçbir zaman daimi koruma vermedi. Yazı elimde. 'Bana çağrı üzerine koruma verebiliriz' dedi.

"HAYATİ TEHLİKESİ YOK"

Yenilik Partisi MYK Üyesi Osman Yaylagül, parti genel merkezinde bıçaklı saldırıya uğrayan Öztürk Yılmaz’ın tedavi gördüğü hastanede basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Saldırı anı ve Yılmaz’ın sağlık durumu hakkında bilgi veren Yaylagül, “Saldırgan İstanbul’dan geldiğini ve bir çay içmek istediğini söylemiş. İçeri girdikten sonra genel başkanın direkt boynuna saldırmış” dedi.

Yaylagül, “Başkan Yılmaz müdahale edince arkasından dört kez bıçaklamış. Kurucu üyemiz Nalan Hanım müdahale etmiş, sandalyeyi fırlatmış ama saldırgan kaçmış. Şu anda dört yerinden yaralı ama hayati tehlikesi yok. Akli dengesi yerinde biri, orta yaşlarda. Bence planlı bir şekilde gelmiş. Partili biri değil, dışarıdan yaptırmışlar” ifadelerini kullandı.

1 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Emniyet Genel Müdürlüğü, Öztürk'e saldırdığı değerlendirilen zanlı Serhat K.'nin Bolu Şehirlerarası Otobüs Terminalinde yakalandığını bildirdi.

Yapılan açıklamada, "Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz'a bıçaklı saldırıda bulunduğu değerlendirilen zanlı Serhat K., Bolu Şehirlerarası Otobüs Terminalinde ekiplerimiz tarafından yakalanmıştır" denildi.