Kâğıt krizinden dolayı Diyarbakır’daki yerel gazeteler pazar günleri çıkmayacak. Son dönemlerdeki zamlarla kâğıt masraflarının artması yerel gazeteleri ekonomik yönden olumsuz etkiliyor. Dolar kurundaki hareketlenmenin ardından kâğıt fiyatlarının ikiye katlanması yerel gazeteleri kapanma noktasına getirdi. İşten çıkarmaların yaşandığı, bazı gazetelerin sayfa sayısını düşürdüğü aktarılırken, gazeteler kalıcı çözüm bekliyor. Diyarbakır’da 8 yerel gazete artık pazar günleri çıkmayacak. […]

Yerel gazetelerden pazar  günleri çıkmama kararı

Kâğıt krizinden dolayı Diyarbakır’daki yerel gazeteler pazar günleri çıkmayacak. Son dönemlerdeki zamlarla kâğıt masraflarının artması yerel gazeteleri ekonomik yönden olumsuz etkiliyor.

Dolar kurundaki hareketlenmenin ardından kâğıt fiyatlarının ikiye katlanması yerel gazeteleri kapanma noktasına getirdi. İşten çıkarmaların yaşandığı, bazı gazetelerin sayfa sayısını düşürdüğü aktarılırken, gazeteler kalıcı çözüm bekliyor. Diyarbakır’da 8 yerel gazete artık pazar günleri çıkmayacak. Kâğıt fiyatlarındaki artışın uzun süredir yerel gazeteleri ekonomik açıdan zora soktuğunu söyleyen yerel gazete temsilcileri böyle bir çözüm yoluna başvurmak zorunda kaldıklarını söyledi.

Evrensel’den Fırat Topal’a konuşan Yenigün Gazetesi İmtiyaz Sahibi Osman Ergün, aldıkları kararın geçici bir çözümden öteye geçmeyeceğinin, sadece var olan sıkıntıları kısa süreliğine ötelediklerini ifade etti. Yaşadıkları sıkıntılar nedeniyle maaşları ödemekte zorluk çektiklerini belirten Ergün, “En azından maddi açıdan bir işçinin maaşı çıkarmış oluruz. Dolar düştü sonra ama fiyat düşmedi. Giden arkadaşlarımız oldu. Böyle giderse daha da küçülebiliriz” dedi.

Kararın tamamen maddi sıkıntılardan kaynaklı olduğunun altını çizen Güneydoğu Güncel Gazetesi İmtiyaz Sahibi Zeki Özer, “Aldığımız karar sıkıntılarımızı çözmez biliyoruz, bir nebze de olsa nefes aldırır” dedi. Özer, yayın hayatına devam edebilmek için mücadele ettiklerini ekledi.