Cumguriyet Halk Partisi ikisi ilçe, altısı belde olmak üzere toplam 8 belediye başkan adayı daha belirlendi. Mersin’de açıklanmayan tek ilçe olan Toroslar’da eski Mersin Fırıncılar Odası Başkanı Süleyman Dalkılıç aday gösterildi. Bitlis’in Hizan ilçesinde Süleylan Baştürk aday oldu. Batman’ın Yücebağ beldesinde Yaşar Tuncay, Isparta’nın Hüyüklü beldesinde Halil Görmez, Yozgat’ın Uzunlu beldesinde Okan Yaşar Elbaşı, Zonguldak’ın […]

Yerel seçim günlüğü: CHP, 8 adayını daha belirledi

Cumguriyet Halk Partisi ikisi ilçe, altısı belde olmak üzere toplam 8 belediye başkan adayı daha belirlendi.

Mersin’de açıklanmayan tek ilçe olan Toroslar’da eski Mersin Fırıncılar Odası Başkanı Süleyman Dalkılıç aday gösterildi. Bitlis’in Hizan ilçesinde Süleylan Baştürk aday oldu.

Batman’ın Yücebağ beldesinde Yaşar Tuncay, Isparta’nın Hüyüklü beldesinde Halil Görmez, Yozgat’ın Uzunlu beldesinde Okan Yaşar Elbaşı, Zonguldak’ın Gülüç beldesinde Burak Emrah Yapıcı, Ormanlı beldesinde Ayhan Turan, Karaman beldesinde ise Mustafa Kalaycı aday gösterildi.

Böylece CHP’de bugüne kadar açıklanan aday sayısı toplamda 906’ya çıktı.

MEHMET ASLAN, İYİ PARTİ’NİN ADAYI OLDU

Habertük’ün aktardığına göre, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde CHP ile yapılan işbirliği çerçevesinde İstanbul’da İYİ Parti’ye bırakılan Kağıthane’de Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Aslan’ın aday gösterildiği ifade edildi.

Siyasete atılarak, MHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı görevi de yapan Aslan, şu anda İYİ Parti Genel Sekreter Yardımcılığı görevini yürütüyor.

“ORTACA’YI KÜLTÜR MERKEZİ YAPACAĞIZ”

Muğla’nın Ortaca ilçesinde TKP’nin belediye başkan adayı Fatma Aslan bir basın toplantısı düzenledi.

Sol’un aktardığına göre, rantiye haline getirilen Sarıgerme ve İztuzu plajları başta olmak üzere diğer tüm plajları emekçilerin ücretsiz kullanımına açacaklarını ifade eden Aslan, “Park ve mesire yerlerini çoğaltıp verimli hale getireceğiz. Festivali panayır olmaktan kurtarıp dayanışmacılığı, üretenliği besleyen, kültür ve sanatın çağdaş sesleriyle yeniden örgütleyeceğiz. On binlerce insanın yaşadığı Ortaca’da sinema yok, tiyatro yok. En hızlı şekilde kültür merkezi yapımına başlayacağız” dedi.

Aslan, şöyle konuştu:

“Kamusal alanların rantiye ve kâr odaklı satılıp işletilmesine dayanan yaklaşımlara karşı toplumcu, doğayı savunan, kentimizin dokusunu bozmayan bir belediyeciliği, emekçilerle birlikte örgütleyeceğiz. Ortaca halkının belediye yönetimine katılmasını istiyoruz. Sadece oy vermeye değil, Ortacalıları yönetime katılmaya davet ediyoruz.”

“ANKARA’YI EN AZ 4 PUAN FARKLA ALACAĞIZ”

CHP’nin Çankaya Belediye Başkanlığı’na yeniden aday gösterdiği Alper Taşdelen, gazetecilerle kahvaltıda bir araya geldi.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, 31 Mart yerel seçiminde partisinin adayı Mansur Yavaş için, “Ben Ankara’yı alacağımıza yürekten inanıyorum. En az 4 puan farkla alacağımıza inanıyorum, altını çizeyim en az 4 puan farkla“ diye konuştu.

“BEYLİKDÜZÜ’NDE PAZAR SAYISINI ARTIRACAĞIZ”

CHP’nin Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı Mehmet Murat Çalık, Barış Mahallesi yurttaşları ile bir araya geldi. Çalık, yurttaşların taleplerini dinledi. Projelerini anlatan Çalık “Beylikdüzü’nde pazar sayısını arttıracağız. Adnan Kahveci nüfusu şu an 90 bin ve pazar sayısı yetmiyor. Şu an bir pazar daha yapılıyor, hafriyatı alındı. Barış Mahallesi’nde ve Yakuplu’da semt ölçeğinde bir pazar olacak ve bu alanda sizin tüm ihtiyaçlarınız karşılanacak” dedi.

Projelerini anlatmaya devam eden Çalık, Hobi Bahçeleri’nden bahsetti. Çalık “Beylikdüzü’nde Umut Meyve Bahçemiz ve içerisinde Hobi Bahçelerimiz var. Evlatlarımız oraya gidip dalından meyve yiyebiliyor, toprakla iç içe olabiliyor. Hobi Bahçeleri’ni o kadar önemsiyoruz ki, biz okullarımızın içerisine bile hobi bahçeleri yaptık ve bunu yapmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.

Bağımsız üç belediye başkan adayı açıklama yaptı

Kayseri Kadın Dayanışma Derneği kurucu başkanlığında bulunan Avukat Eylem Sarıoğlu Aslandoğan, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı’na bağımsız adaylık başvurusu yaptı. Kayseri’de halkçı bir belediyecilik için aday olduğunu belirten Eylem Sarıoğlu Aslandoğan, “Halkın gerçek taleplerinin çözümünü ancak ve ancak el ele verirsek hayata geçirilebileceğini düşünen birisiyim. İşçilerin, emekçilerin, kadınların, gençlerin adayıyım, birlikte yöneteceğiz” dedi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Emek Partisi eski il başkanı Mehmet Kırgız, “Ülkemizde seçim ve siyasi partiler kanunu antidemokratik ve işçilerin kendi partileriyle seçime girmesinin önünde engel. Bu engelleri aşmak, sermaye partilerinin kentimizi ve yaşam alanlarımızı yağmasına karşı çıkmak, ‘biz de varız’ demekse biz emekçilerin görevi.” dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Çınarlı Cemevi’ni ziyaret eden, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan adayı Reyhan Başaran, “Halk Meclislerimiz olacak ve bunun içinde her kesimden, her yerleşim yerinden, o yerelin temsilcileri olacak. Yurttaşlarımız gerekli gördüğünde seçtiği başkanı geri çekebilecek. Alevi inanç kurumlarını yok saymadan, birlik içinde bu şehri yöneteceğiz” dedi.