Saab’ın 2012’de iflas açıklamasının ardından şirketi satın alan Çinli Nevs’in (İsveç Ulusal Elektrikli Araç), yeni araç üretimi ilgili planları var. Yerli otomobil ile ilgili merak edilen soruların ise hiçbiri yanıt bulmuş değil.

Yerli otomobilde neden gelişme yok?

Ersoy Yaşar / ersoy@otosafari.com

Saab'ın 2012’de iflas açıklamasının ardından şirketi satın alan Çinli Nevs (İsveç Ulusal Elektrikli Araç), yeni araç üretimi ilgili planları var. Yerli otomobil ile ilgili merak edilen soruların ise hiçbiri yanıt bulmuş değil.

Nevs, 2018'de pazara sunacakları beş yeni elektrikli araç üzerinde çalıştıklarını açıkladı. İlk elektrikli araç, Saab 9-3 platformu baz alınarak üretilecek ve 2017’de Çin ve İsveç'te satışa sunulacak. Nevs'in planına göre 2019’da spor, SUV, crossover ve fastback modelleri olmak üzere dört yeni elektrikli araç daha pazara sunulacak. Araçların montajı Çin'in Tianjin kentinde yapılacak.

Nevs’in, Saab AB havacılık ve savunma şirketi ile bir ilişkisinin olmaması nedeniyle üreteceği araçları Saab markası altında satıp satamayacağı bilinmiyor. Hürriyet Gazetesi’nden Emre Özpeynirci, geçen yıl, Saab şirketinin basın sözcüsü Sebastian Carlsson’un, Nevs’in ‘Saab markasının kullanılması konusunda görüşmelerimiz devam ediyor’ açıklamasını sert bir şekilde yalanladığını belirten bir haber yayımlamıştı. Yine de Nevs, ‘www.saabcars.com’ adresinde yer alan sayfada Saab 9-3’ün fotoğraflarını ve Saab amblemini kullanmayı sürdürüyor. ‘www.saab.com’ adresi ise otomotiv sekmesinin bulunmadığı Saab AB’ye ait ve şirketin çözüm ve hizmetlerini barındırıyor.

Dikkat çeken bir detay olarak, TÜBİTAK’ın Saab’ın 9-3 altyapısı üzerine geliştirileceği söylenen ‘yerli otomobil’ için açıklanan tarih ve üretilmesi planlanan modeller de Nevs’in açıklamalarına yakın. Yerli otomobile tasarımını veren 2006-2010 yılları arasında İsveç’te Saab fabrikasında üretilen ancak bantlara veda eden Cadillac BLS’ye, GM’nin Epsilon platformunun fikri mülkiyet hakları satın alınarak yerli otomobil kimliği kazandırılmıştı.

Yerli otomobil ‘müjdesini’ veren önceki Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ise otomobilin 2018’de İstanbul Auto Show’da son hali ile dünyaya tanıtılacağını söylemişti. “İnşallah 22 Aralık'ta crossover dediğimiz, halkın kullandığı tabirle cip modeli hazır olacak, yine kamuflajlı göstereceğiz, asıl hatları belli olmayacak” açıklaması ise henüz karşılık bulmadı. 2016’da Gebze'de bir Otomobil Mükemmelliyet Merkezi kurulacağı açıklaması da doğrulanmış değil. Seri üretim için için aranılan ‘babayiğit’ de henüz bulunamadı.

Biz bunları tartışaduralım, Nevs’in her koşulda Çin merkezli araç üreticisi Dongfeng Motor ile elektrikli araç alanındaki işbirliği devam ediyor. Dongfeng; Renault, Nissan, Honda, Volvo, Kia ve Peugeot gibi birçok marka ile elektrikli araç üretiminde birlikte çalışıyor. Şirket, 2014’te 3.5 milyondan fazla araçla Çin’in ikinci büyük araç üreticisi. Bu referans işbirliğini temel alarak Nevs’in açıkladığı hedefleri yerine getirebileceğini söylemek mümkün olabilir. Henüz yerli otomobil ile ilgili merak edilen soruların ise hiçbiri yanıt bulmuş değil.

20.10.2015 tarihli sayfada yerli otomobile dair bazı sorular sormuştum.

https://www.birgun.net/haber-detay/kamuflajsiz-birkac-soru-92889.html