AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hesabından paylaşılan, "Vatandaşlarımızın kullandığı her 100 ilaçtan 89'u yerli üretimden sağlıyoruz" tweeti, bir süre sonra silindi. Konuya ilişkin bir paylaşımda bulunan CHP'li Bulut, "Sorulara cevap vermek yerine tweet silmek daha kolay tabi" dedi.

'Yerli üretim' iddiası tutmadı, Erdoğan tweet sildi

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Twitter hesabından yapılan ve "Vatandaşlarımızın kullandığı her 100 ilaçtan 89'u yerli üretimden sağlıyoruz. Covid-19 aşısı üretebilen 9 ülke arasındayız" ifadelerine yer verilen paylaşım, bir süre sonra silindi.

Erdoğan'ın Twitter hesabından bugün "Vatandaşlarımızın kullandığı her 100 ilaçtan 89'u yerli üretimden sağlıyoruz" paylaşımı yapıldı.

erd-1082237-1.

Paylaşımın ardından aynı zamanda eczacı olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Erdoğan'ı etiketleyip söz konusu paylaşımı alıntılayarak "Madem tüketilen her 100 ilaçtan 89'u yerli üretim Neden 5 ilaçtan biri eczanede yok? İlaç fiyatlandırması neden Euro kuruna bağlı? İthal ilaca ödenen TL oranını da söyleyin bakalım. Derdiniz tasanız algı yönetimi!" sorularını sordu.

Erdoğan'ın hesabından yapılan paylaşım bir süre sonra silindi. Alıntılanan tweetin altında "Sahibi tarafından silinmiştir" ibaresinin bulunduğu görüldü.

CHP'li Bulut, tweetin silinmesinin ardından yaptığı paylaşımda, "Sorulara cevap vermek yerine tweet silmek daha kolay tabi" ifadelerini kullandı.