Havaların ısınmasıyla birlikte ülkenin birçok yeşil alanı alevlere teslim oluyor. Orman yangınlarına karşı uyarılar peş peşe gelirken son olarak Ankara Valiliği de ormanlara girişi yasakladığını duyurdu.

Yeşil alanlar alevlere teslim
Fotoğraf: DHA

Haber Merkezi

Havanın ısınmasıyla birlikte çıkan yangınlar ormanlar başta olmak üzere yeşil alanları küle çeviriyor. İzmir'in Kiraz ilçesine bağlı Yağlar Mahallesi'ndeki ekin tarlasında da dün yangın çıktı. Yangın kısa sürede büyüyen alevlerle, ormana sıçradı. Dumanı fark eden yurttaşlar, durumu orman ekiplerine bildirdi. Yangına karadan müdahale edildi.

VALİLİKTEN YASAK

Devam edecek sıcak hava nedeniyle orman yangını riskine karşı uyarılara her gün bir yenisi ekleniyor. Son olarak Ankara Valiliği dün açıklama yaparak, yangınlara karşı alınan tedbirler kapsamında; milli park, mesire alanları ve tabiat parkları hariç 30 Eylül’e kadar ormanlara girişlerin yasaklandığını duyurdu. Açıklamada, ormanlar ile mesire alanlarında insan ve araç yoğunluğunun artması ve ülke genelinde orman yangınları açısından yüksek risk taşıyan meteorolojik şartların devam etmesi nedeniyle orman yangınları ile mücadele konusunda ilave tedbirler alındığı belirtildi. 

1 HEKTARLIK ALAN YANDI

İstanbul Çatalca'daki buğday tarlasında da yangın çıktı. İhbar üzerine araziye birçok ilçeden itfaiye ekibi sevk edildi. Yangına bölgedeki çiftçiler de traktörleriyle müdahale etti. Yoğun çalışmalar sonucu söndürülen yangında 200 dönümlük buğday tarlası zarar gördü. Çanakkale'nin Gelibolu ilçesindeki tarım arazisi de dün alevlere teslim oldu. Dumanı görenler, orman ekiplerine bildirdi. Yangına, Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait ekipler, havadan ve karadan müdahale etti. 2 saatte kontrol altına alınan yangında, 1 hektar alan zarar gördü.