Geçtiğimiz hafta Yeşil BirGün'ün sayfalarında yer alan ekoloji haberlerinin haftalık derlemesi...

Yeşil BirGün'ün ekoloji gündeminde geçen hafta

Geçtiğimiz hafta Yeşil BirGün'ün sayfalarında yer alan ekoloji haberlerinden bazıları şöyle:

25 Ağustos Pazartesi

Yanıt vermedi, köşke yerleşecek
İstanbul’daki Vahdettin Köşküyle ilgili TBMM’ye verilen soru önergelerine açık yanıt verilmedi, köşkün Erdoğan tarafından kullanılacağı Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra kesinleşti.

***

27 Ağustos Çarşamba
 

Ölüm Alkumru’nun fıtratında var!
Alkumru Barajında 6 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayda Limak Holding sorumluluğu vatandaşlara yüklerken, 2011’de aynı barajda 3 kişinin ölümüyle sonuçlanan davada mahkemenin şirket yöneticilerine 5’er yıl hapis cezası verdiği ortaya çıktı. Bilirkişi raporuna göre şirket herhangi bir önlem almadı.

***

28 Ağustos Perşembe


Alkumru Raporu: Sinyal duyulmuyor
CHP ve İMO, Alkumru Barajı’nda suların aniden yükselmesi sonucu 6 kişinin ölümüyle sonuçlanan bölgede incelemelerde bulunup rapor hazırladı. Her iki raporda denetim eksikliği ve Limak Holding’in önlem almadığına vurgu yapıyor.

Hukuk Karabiga’da işlemiyor
Mahkeme Karabiga’da ÇED süreçleri 4’e bölünen Cengiz Holding’e ait termik santralın ÇED Olumlu kararlarının yürütmesini yönetmeliğe aykırılık gerekçesiyle durdurdu, Bakanlık yargı kararlarına rağmen santralın ÇED Raporunu yine onayladı.

***

29 Ağustos Cuma

Karadeniz İsyandadır yaşam yolculuğunda!
Karadeniz İsyandadır Plaformu (KİP) 30 Ağustos-6 Eylül tarihleri arasında 3. Karadeniz Doğa ve Yaşam Yolculuğu’nda olacak. Yolculuk kapsamında Ereğli, Amasra, Sinop, Ordu, Rize ve Artvin Arhavi’ye gidecek olan KİP, şehirlerde “yaşamı savunan dostlarımızla buluşacağız” diyor.

Yolculuk sırasında her gece bir şehirde kamp yapılacak. Yolculuk sosyal medya üzerinden “DoğalDireniş” etiketiyle izlenebilecek.

***

30 Ağustos Cumartesi

‘İşinizi bize danışacaksınız’
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TMMOB bünyesindeki odalara, uluslararası toplantı ve kongrelere katılmadan önce Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü’nden izin alınması konusunda uyarı yazısı gönderdi. Odalar kararı “faaliyetlerin kısıtlanmak istenmesi” olarak yorumluyor.