'Yeşil' olduğu iddia edilen yol durduruldu

Karadeniz Bölgesi’nde 8 ilin yaylalarını birbirine bağlayacak olan 2 bin 600 kilometre uzunluğundaki Yeşil Yol projesi, Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde protesto edilirken, Rize İdare Mahkemesi de idarenin savunmasını almaya gerek görmeden, yeşil yol için ağaç kesiminin yürütmesini durdurdu.

Fırtına İnsiyatifi adına açıklama yapan Deniz Demirci, Fırtına Vadisi’nin ülkenin en büyük doğal Sit alanı ve Milli Park olduğunu belirterek, dünyada ender kalmış bozulmamış alanların önünde geldiğini söyledi. Yeşil Yol adı verilen ve turizm için yapılacağı söylenen yolun vadiyi tehdit ettiğini belirten Demirci, şunları söyledi: “Adı yeşil ama özü kara olan bu yolun vadimize felaket getireceğini görüyoruz. Yeşil yolun bir ihtiyaç olmadığı gerçeğini biliyoruz. Fırtına Vadisi’nde her yaylanın yolu vardır ve yeni yola gerek yoktur." dedi.

Yeşil Yol’un Google Earth haritaları üzerinden çizildiğini anlatan, imarsız, ÇED raporsuz ve bilim dışı olduğunu söyleyen Deniz Demirci, “Bu hukuksuz ve kaçak yol için açtığımız davalardan biri için Rize İdare Mahkemesi durdurma kararı verdi. Bu karardan sonra adı Yeşil, özü kapkara olan bu yol kapsamında vadide yapılan çalışmaların tüm yargı süreçleri sonuçlanıncaya kadar durdurulmasını talep ediyoruz." dedi.

Bugün Çamlıhemşin'de gerçekleştirilen protestodan görüntüler:

yesil-oldugu-iddia-edilen-yol-durduruldu-57208-1.yesil-oldugu-iddia-edilen-yol-durduruldu-57209-1.yesil-oldugu-iddia-edilen-yol-durduruldu-57210-1.yesil-oldugu-iddia-edilen-yol-durduruldu-57211-1.