Yeşil Sol Parti İstanbul Milletvekili Özgül Saki, TBMM'de, partisinden kadın milletvekillerinin katılımıyla düzenlediği basın toplantısında, ""Özgürlüğü için direnenlerle bir aradayız, yan yanayız. Onur yürüyüşleri yasaklanamaz" dedi.

Kaynak: AA
Yeşil Sol Partili Saki: Onur yürüyüşleri yasaklanamaz

Yeşil Sol Parti İstanbul Milletvekili Özgül Saki, "Özgürlüğü için direnenlerle bir aradayız, yan yanayız. Onur yürüyüşleri yasaklanamaz" dedi.

Saki, Meclis'te, partisinden kadın milletvekillerinin katılımıyla düzenlediği basın toplantısında, baskı ve susturma politikalarının sürdüğünü belirtti.

Saki, iktidarın asıl amacının ailenin korunması maskesiyle kendi varlığını tahkim etmek olduğunu ifade ederek, "Özgürlüğü için direnenlerle bir aradayız, yan yanayız. Onur yürüyüşleri yasaklanamaz" diye konuştu.

Gelecek dönemde yeni anayasa tartışmasının gündemde olduğunu söyleyen Saki, bu tartışma yapılırken iktidarın uygulamalarına itiraz eden kesimlerin taleplerinin görünmediğini söyledi.

Saki, "Biz, eşit ve özgür yaşam için mücadele eden tüm kesimlerle dayanışma içinde olacağız ve bu uygulamalara karşı kendi taleplerimizi en yüksek sesle söyleyeceğiz" şeklinde konştu.