Yeşil Yol’un yarısı bittikten sonra keşif heyeti geldi

Yeşil Yol’un yarısı tamamlanıp yayla zarar gördükten sonra, 3 yıl önce açılan dava için keşif heyeti geldi. Karadeniz halkının ve yaşam savunucularının doğal yapıyı bozacak olan Yeşil Yol Projesi’ne karşı açtığı dava ile ilgili keşif heyeti yolun yarısı tamamlandıktan sonra geldi. Davanın avukatı Yakup Şekip Okumuşoğlu, ‘yargının yavaş, dozerin hızla ilerlediği’ bir süreçten geçildiğini anlatırken, “Yol bitirilip yayla zarar gördükten sonra mahkeme iptal kararı verse ne olur vermezse ne olur?” diye sordu.

Çamlıhemşin İlçesi’ndeki Yukarı Kavron ve Samistal Yaylaları arasında Yeşil Yol Projesi kapsamında yapımı süren 8 kilometrelik bağlantı yolu ile Ausor ve Huser yaylaları arasındaki yol güzergahında 16 dönüm alanda ağaç kesimi için verilen izinin yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle 2014 yılında Rize İdare Mahkemesi’ne 3 ayrı dava açıldı.
Mahkeme, başvuru üzerine ‘Orman kesim izninin yürütmesini durdurma’ kararı verdi. Ancak, değişen mahkeme heyeti yürütmeyi durdurma kararını kaldırdı, yapılan itirazı da reddetti. Üst mahkemeye yapılan itiraz sonucu bilirkişi keşfi yapılmadan karar verildiği gerekçesiyle dosya iade edildi. Dosyayı yeniden ele alan Rize İdare Mahkemesi bölgede bilirkişi keşfi yapılmasını kararlaştırmıştı.