Yeşilçam’ın menekşe gözlü yıldızı unutulmadı

Işıl ÇALIŞKAN

Yeşilçam’ın simge isimlerinden Fatma Girik, aramızdan ayrılışının birinci yılında anıldı. “Ezo Gelin”, “Boş Beşik”, “Kanlı Nigar” ve “Yılanların Öcü” yapımlarının da aralarında bulunduğu çok sayıda film ve dizide rol alarak unutulmaz karakterlere imza atan Girik’i dostları BirGün’e anlattı.

“Hayatımda hem hayran olduğum bir meslektaşımdı hem dostumdu” diyen oyuncu Halil Ergün, “İki filmde birlikte çalıştık. Tüm bunlar bana çok büyük zenginlikler kazandırmıştır. Gördüğüm en has insanlardan biriydi. Paylaşımcı, mesleğine tutkun ama insana ve topluma da tutkun bir insandı. Sokağın insanıydı. Halkla güzel ilişkiler kurabilen bir yıldızdı o. Çok önemli hatıraları var bende. Kaybı çok derin oldu ama çok derin izler bırakarak gitti. Işıklar içinde yatsın” ifadelerini kullandı.

Sinema eleştirmeni Attila Dorsay ise, “Belki en büyük özelliği çok bizden olan fiziğiyle her türlü kadını, bu arada halktan gelen kişilikleri de çok iyi canlandırmasıydı. Halk onu çok bağrına bastı ve ölümü gerçek bir matem yarattı. Ruhu şad olsun” dedi. Usta oyuncu, öte yandan gün boyunca sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlarla hatırlandı.

Girik, 79 yaşındayken çoklu organ yetmezliği sonucu yaşama veda etmişti.