Karadeniz otoyolunun sahil boyunca yarattığı yıkımı anlatan “Son Kumsal” belgeselinin Batı Karadeniz turnesi kapsamında Kastamonu’nun İnebolu ve Abana ilçelerinde yapılan...

Karadeniz otoyolunun sahil boyunca yarattığı yıkımı anlatan “Son Kumsal” belgeselinin Batı Karadeniz turnesi kapsamında Kastamonu’nun İnebolu ve Abana ilçelerinde yapılan gösterimlerinin engellenmesi Yeşiller Partisi tarafından kınandı.

Yeşiller Partisi Eş Sözcüsü Ümit Şahin konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Basın, düşünce ve sanatçı özgürlüğünü sistematik olarak hiçe sayan, sansürcü ve tahammülsüz AKP hükümetini ve İnebolu Belediye Başkanı’nı kınıyoruz. AKP yönetiminin bu saygısızlığa el koymasını ve olayı soruşturmasını istiyoruz. Özgürlüğü sadece kendileri için istemediklerine kamuoyunu ikna etmek istiyorlarsa, bunu ancak somut adımlar atarak deneyebilirler” dedi.

 

AKP’NİN SANSÜRCÜ TAVRI SÜRÜYOR

Şahin, “AKP’nin sadece hükümet düzeyinde değil, yerel yönetimler de dahil, iktidarda olduğu her düzeyde aynı sistematik sansürcü tavrını ve eleştiriye karşı tahammülsüzlüğünü, kimseyi umursamadan sürdürdüğüne tanık oluyoruz. Yazar Latife Tekin’i paneldeki konuşmasını keserek saygısızca engelleyen Karabük Belediye Başkanı’ndan sonra, şimdi de İnebolu Belediye Başkanı film gösterimine engel olmuştur” diye konuştu. İnebolu Belediye Başkanı’na, koltuklarını kendi tapulu malları sanan tüm politikacılara ve AKP yöneticilerine seslendiklerini ifade eden Şahin, şunları kaydetti: “Bu ülkede siyasi sistemin demokrasi olup olmadığı konusunda bir fikriniz var mı? Düşünce özgürlüğü, sadece işinize yaradığı takdirde kullanacağınız bir demogoji unsurundan mı ibarettir? Sanatçıların üretim ve eserlerini halka ulaştırma özgürlüğünü sınırlama ve konuğunuz olan sanatçılara ‘defol buradan’ deme hakkını nereden alıyorsunuz? Sizi kimin eleştirebileceğine siz mi karar vereceksiniz? Siz küçük padişahlar mısınız?”

Şahin, kimi politikacıların küçük il ve ilçelerde hangi parti iktidardaysa o partiye geçip çeşitli yöntemler kullanarak belediyeleri yıllarca ellerinde tuttuklarını ifade etti. Özlem Zorcan Ankara