Bulut’un 2014’teki “başkanlık sisteminde neyiniz varsa 3’e katlanacak” iddiasının aksine halkın neyi varsa katlanmak yerine bölündü, TL 6 kat değer kaybetti.

Yiğit Bulut “başkanlık sisteminde neyiniz varsa en az 3’e katlanacak” demişti, 6’ya bölündü

Doların 14 TL sınırını da aşmasıyla, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ekonomi başdanışmanlarından Yiğit Bulut’un tutmayan ‘öngörüleri’ yeniden gündeme geliyor.

Bulut’un “Bu yazıyı kesin saklayın” dediği, Star gazetesindeki 12 Mayıs 2014 tarihli “Başkanlık Sistemi Türk ekonomisini uçuracak…” başlıklı yazısındaki iddiaları da gündeme gelenler arasında.

Bulut’un söz konusu yazısının ilgili kısmı şu şekildeydi:

“Türkiye Başkanlık Sistemine geçerse, ekonomik analizleri son 10 yılda gerçekleşen biri olarak diyorum ki; neyiniz varsa tam olarak en az 3’e katlanacak… Türkiye’ye para girişi patlayacak ve bütün değerler yeniden tanımlanacak. Kazandığınız para, evinizin değeri, varlıklarımızı değerleyen denklemler ve birçok sebep-sonuç ilişkisi inanılmaz noktalara gelecek…”

TL 7 KAT DEĞER KABETTİ

Bulut’un bu ifadeleri kullandığı tarih olan 12 Mayıs 2014’te dolar kuru 2,07 TL idi. 13 Aralık 2021 itibariyle dolar kuru ise 14,50 seviyelerinde.

Yazının yazıldığı tarihten bugüne dolar, TL’nin karşısında yüzde 600 değer kazandı.

RESMİ ENFLASYON YÜZDE 150’Yİ BULDU

TÜİK’in resmi enflasyon hesabına göre ise yazının yazıldığı tarihten bugüne kadar gerçekleşen enflasyon yüzde 150’yi buldu.