Suruç’un üzerinden üç ay geçmeden Ankara’da savaş iklimine karşı on binlerce yurttaşı buluşturan ‘Emek, Demokrasi ve Barış’ mitingine bombalı saldırılar düzenlendi. İki ayrı saldırıda en az 97 yurttaş hayatını kaybetti, yüzlerce kişi de yaralandı. Polis patlamanın yaşandığı noktaya gaz bombalarıyla saldırdı

Yıkılsın bu ölüm iktidarı!

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin çağrısıyla Ankara’da düzenlenen “Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi’’ mitingi kana bulandı. Birleşik Haziran Hareketi, Halkevleri, HDP, CHP, EMEP gibi çok sayıda parti, örgüt ve kurumun da destek verdiği miting başlamadan kana bulanırken, art arda yaşanan üç bombanın patlaması sonucu en az 97 kişi yaşamını yitirdi. Çoğunluğu ağır yüzlerce kişi patlamada yaralandı.
İlk patlama gruplar gar meydanı önünden ayrılırken saat 10.04’te meydana geldi. Çoğunluğunu HDP’lilerin oluşturduğu grubun bulunduğu yerden patlama ile birlikte alevler yükseldi. Bu patlamanın hemen ardından EMEP, Partizan ve SGDF’lilerin bulunduğu yerde ikinci patlama oldu. Alan kan gölüne dönerken insanlardan kopan parçalar çevreye dağıldı. Miting için hazırlanan pankartlar ve bayraklar sedyeye dönüştürülerek yaralılar taşındı.

PATLAMA SONRASI SALDIRI
Patlamanın hemen ardından alanın kenarındaki Arena Spor Salonu’nda bekleyen polisler yaşananlara tepki gösterenlere biber gazıyla saldırdı. Akrep tipi zırhlı araçların alana girmesi kitlenin öfkesini daha da artırdı. Gerginlik büyürken miting tertip komitesi anonslarla mitingin iptal edildiğini duyurdu ve yeni bir patlama olasılığına karşı alanın boşaltılmasını istedi.

POLİS ATEŞ AÇTI
Polis başka bombalar olabileceğini ileri sürerek alanı boşaltmak istedi. Ancak kitle, emniyet şeridinin dışına çıkmak istemedi. Yaşanan gerginlik üzerine polis sözlü tepkilere havaya ateş açarak karşılık verdi.

***

Patlama anbean görüntülendi

Patlama anı saniye saniye görüntülendi. Sabah saatlerinde tren garı çevresinde toplananlardan bir grup “Bu meydan kanlı meydan” şarkısı eşliğinde halay çekerken tam bu sırada yaşanan patlama görüntülere takıldı. Patlama yerinde büyük bir ateş alevi ortaya çıkarken, sonrasında büyük bir panik yaşanıyor.

***

Zafiyet yokmuş!

İçişleri Bakanı Selami Altınok, miting alanının Sıhhıye olduğunu ve katılmak isteyenlerin burada aranarak içeri alınmasının planlandığını söyledi. Altınok 'istifayı düşünüp düşünmediği' yönündeki bir soruya olayda güvenlik zafiyeti olmadığı gerekçesiyle istifayı düşünmediğini söyledi. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu olaya hızla müdahale edildiğini iddia etti.

***

Bakanlara protesto

Patlamanın ardından İçişleri Bakanı Selami Altınok, Adalet Bakanı Kenan İpek ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ankara Tren Garı önünde meydana gelen patlamanın gerçekleştiği yere gitti. Üç bakan olay yerinde emniyet birimlerinden bilgi aldı. Olay yerinde inceleme yapmak isteyen bakanlar, çevredekiler tarafından protesto edildi. Tepkiler artınca bakanlar olay yerinden ayrıldı.