'Yıkıntılar Arasında', San Sebastian Film Festivali'nde

Sonbahar, Gelecek Uzun Sürer ve Rüzgarın Hatıraları filmleriyle tanıdığımız Özcan Alper’in animasyon türündeki yeni kısa filmi Yıkıntılar Arasında Avrupa’daki önemli festivallerden olan San Sebastian Film Festivalinde gösteriliyor.

Çoğunlukla uzun metraj filmleriyle tanıdığımız Özcan Alper animasyon türünde yaptığı Yıkıntılar Arasında ile alışılmış tarzının dışında bir film ile seyircisini selamlıyor. 22 Eylül’de başlayan ve 29 Eylül’de sona erecek olan San Sebastian Film Festivali’nde dünyadan 12 yönetmenin kısa filmlerinden oluşturulan “Gure Oroitzapenak-Hatıralarımız” isimli uzun metraj film kapsamında festivalde yer alan Yıkıntılar Arasında’nın seslendirmesi oyuncu Feyyaz Duman‘a ait. Film Basklı şair Jose Sarrionandia’nın Zor Zamanlar şiirinden kesitlerle beraber, son yıllarda Sur ve Cizre gibi kentlerde yaşanan yıkım ve insani durum, genç bir şairin gözünden anlatıyor.

Yeni Film Fonu, Sivil Düşün AB Platformu ve Heinrich Böll Derneği’nin mali desteğiyle gerçekleştirilen animasyon kısa filmin tasarımında, Dicle Haber Ajansı’nın arşiv desteğiyle gerçek fotoğraflar kullanıldı. Senaryosu Özcan Alper ve Murat Özyaşar’a ait olan filmin animasyon yönetmenliğini Vrej Kassouny, yapımcılığını ise Nar Film üstlendi.

Film hakkında

Genç Kürt şair Lal (32) bitmeyen günlerini küçük hücresinde düşünceleriyle baş başa geçirmektedir. Bir anda hücresinin içinde gerçek mi kendi hayal ürünü mü olduğu anlaşılmayan bir serçenin belirmesiyle rüya ve gerçeklik arasında asılı kalan bir yolculuğa çıkar. Çocukluğunu geçirdiği şehrin sokaklarına dönen şair, zamanı durmuş, anılarını yıkılmış ve insanlarını dağılmış bulacaktır.