Yıldırım’ın skandal ifadeleri TBMM gündeminde

TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın, tepki çeken “Yaşlı bir amca evlenmek istiyor, kadının aldığı aylık yüzünden evlenemiyor” ifadeleri TBMM gündemine taşındı.

25 yaş üzeri en az 955 bin kadının işsiz olduğunun altını çizen CHP Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, BirGün’ün önceki gün manşetten duyurduğu TBMM Başkanı Yıldırım’ın skandal ifadelerini gündeme getirdi. İlgezdi, “15-24 yaş arasında olan işsiz kadınların sayısı 476 bine ulaşmıştır. 2004 yılında Türkiye genelinde işsiz olan yurttaşların 623 bini kadınken, bu sayı 2017’ye gelindiğinde yüzde 129 artışla 1 milyon 431 bine yükselmiştir” dedi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi sunan İlgezdi, “2018 yılı itibariyle sosyal hizmet yardımı alan evli ve bekar kadın sayısı nedir? Yardım alan evli ve bekâr kadınların yaş gruplarına göre dağılımı nedir?” diye sordu.

“Zaten yoksulluğa mahkûm edilmiş kadınlara yapılan sosyal yardımlar kesildiği takdirde, küçük yaşta evlendirilecek kız çocuklarının sayısı nedir” diye soran İlgezdi, Bakan Selçuk’a ayrıca, “2003-2018 yılları arasında başlık parası ve berdel gibi uygulamalarla kendilerinden yaşça büyük kişilerce evlendirilen çocukların sayısı nedir? Bu çocukların yıllar bazında yaşlarına ve cinsiyetlerine göre dağılımı nedir?”sorusunu yöneltti.