AKP’li son yılın tartışıldığı 2023'ün ilk BirGün Pazarı, 825’inci sayısıyla yarın gazetenizle birlikte bayilerde. Dosyaya katkı verenler arasında Oğuz Oyan, Hayri Kozanoğlu, Serkan Öngel, Dilek Bulut ve Fevzi Özlüer yer alıyor. Dışarıdan İçeriye Mektuplar köşesinin bu haftaki konuğuysa Haydar Ergülen oldu ve tüm içeridekilere selam gönderdi.

Yılın ilk BirGün Pazar'ı yarın gazetenizle: AKP'nin son yılı

BirGün Pazar eki “AKP’nin son yılı” dosyasıyla bayilerinizde.

Haydar Ergülen “Gezi diye bir rüya!” başlığıyla Dışarıdan İçeriye Mektuplar köşesinin konuğu oldu ve içeridekilere seslendi.

Tekin Deniz “Kercine çiçekler” başlığıyla 23 Aralık’ta yitirdiğimiz Halk TV YouTube Koordinatörü Uğur Yanıkel’i anlattı.

Güray Öz “Göçebenin hüzünlü, çaresiz, umut dolu şarkısı” başlığıyla göç eden, değişen, dönüşen insanı anlattı.

Ümit Kartoğlu “İlker Belek’le bir bakışta sağlık: Avrupa 2022 raporu üzerine” adı altında ve “Sağlıkta devrimmiş!” başlığıyla İlker Belek’le birlikte AKP iktidarının sağlık algısını inceledi.

F. Serkan Öngel “Örgütsüzlüğün girdabında” başlığıyla örgütsüzleştirilen ve örgütsüzleştirildikçe çaresizleştirilen işçi sınıfını anlattı.

Oğuz Oyan “Gelen yıl giden yılı aratacak mı?” başlığıyla 2022’de neler yaşadık 2023’te bunları arayacak mıyız sorusunun cevabını aradı.

Dilek Bulut “Hayatımızı cehenneme çevirenleri göndereceğiz” başlığıyla kadınlara, laikliğe düşman olanlar üzerine yazdı ve göndereceğiz dedi.

Hayri Kozanoğlu “2022’de de dünya umurumuzdaydı” başlığıyla 1 senede dünyada olanları ve değişenleri yazdı.

Fevzi Özlüer “Geçmiş yeni bir yıl olsun” başlığıyla çevre mücadelesinin bir yılını ve giderek artan ivmeyi yazdı.

Meriç Kırmızı “Yılın en karanlık gecesini karşılarken” başlığıyla bir gününde aklında geçenleri, dertlerini anlattı.

Kemal S. Çözüm “Kimliğimiz başucumuzdaki bir resimde, geleceğimiz başucumuzdaki bir kitapta saklıdır belki…” başlığıyla sokaktan kaçanlara inat çözümün sokakta olduğunu yazdı.

Güçlü Ateşoğlu “Melih Cevdet Anday: Felsefe mi, şiir mi? Sınırlarına direnen şair” başlığıyla Melih Cevdet’i, şiirini ve felsefe ilişkisini anlattı.

İbrahim Karaoğlu, Yenal Bilgici’nin söyleştiği Ercan Kesal’ın Kronik Kitap’tan çıkan Cebimdeki Ekmek Kırıntıları kitabını “Dünyaya aşkla bakmak...” başlığıyla yazdı.

Emine Uçar İlbuğa “Türkiye gerçeğinin mikro ölçekte bir betimi: Kurak Günler” başlığıyla Emin Alper’in Kurak Günler filminin arka planını yazdı.

Nesli Zağlı “Yeni bir yıla not” başlığıyla bir yılın değerlendirmesini ve gelecek yıldan umudu kesmemeyi anlattı.

Kardelen Dalokay “Kendimi başka dünyalara karalamak başa çıkma yolum” başlığıyla California’da yaşayan bağımsız sanatçı Jon Carling ile söyleşti.