Manchester United son 3 sezonu kupasız kapattı. Fakat ligi üçüncü sırada tamamlayan İngiliz devi yıllar sonra geleceğe umutla bakıyor. Ayrıca Manchester United bu yıl 3 yarı final kaybederek ilginç bir rekora da imza attı.

Yıllar sonra umutlu

Spor Servisi

İngiltere’nin en önemli takımlarından Manchester United önceki gece UEFA Avrupa Ligi yarı finalinde Sevilla’ya elendi. Maçın hemen başında Bruno Fernandes’in penaltından bulduğu golle öne geçen İngiliz ekibi daha sonra 26’ncı dakikada Suso ve 78’inci dakikada Luuk de Jong’un gollerine engel olamayarak kupaya veda etti. Manchester United böylece üst üste kupa kazanamadığı 3. sezonu geçirmiş oldu. Kırmızı Şeytanlar bunu en son 31 sene önce yaşamıştı.

3 YARI FİNAL KAYBETTİ

Manchester United, geride bıraktığımız 2019-2020 sezonunda FA Cup ve Lig Kupası'nın ardından final etapları Köln'de düzenlenen Avrupa Ligi'nde de yarı finalde organizasyona veda etti. Manchester ekibi, tek bir sezonda bu 3 kupanın yarı finalinde elenen ilk takım olarak tarihe geçti.

FERNANDES YİNE ATTI

Devre arasında Portekiz ekibi Sporting’den Manchester United’a geldikten sonra kulübe büyük katkılar sağlayan Bruno Fernandes Sevilla’yı da boş geçmedi. Takımının tek golünü atan Fernandes sezonu ise 22 maçta 12 gol 8 asistle tamamladı.

Sir Alex Ferguson’un kulübün başına geçtiği ilk yıllarda benzer bir durum yaşayan kulüp daha sonra toparlamış; ülkesinin, kıtanın ve dünyanın en önemli kulüplerinden biri haline gelmişti. Ferguson’un ayrıldığı 2013 yılından beri ise her sene biraz daha geriye düştü.

Manchester United buna rağmen geleceğe umutla baktığı bir sezon sonu yaşadı. Ferguson’un ayrıldığı dönemden itibaren en başarılı ikinci sezonunu geçiren kulüp Sevilla'ya boyun eğip turnuvaya veda etse de Premier Lig'de sezonu 3. sırada bitirdiği için önümüzdeki sezon Devler Ligi'nde boy gösterecek. Pandemiden önce Avrupa katılıp katılmayabileceği belirsiz olan Manchester United sonrasında ise önemli bir çıkış yakaladı ve ligi Liverpool ile Manchester City’nin arkasında tamamladı.

yillar-sonra-umutlu-770045-1.
Bruno Fernandes sezonu 22 maçta
12 gol 8 asistle tamamladı.

GERGİNLİK ÇIKTI

Kupaya veda eden İngiliz devinde dün oynanan maça Victor Lindelöf ve Bruno Fernandes arasındaki gerginlik damga vurdu. İsveçli stoper, Luuk de Jong’un 78. dakikada attığı galibiyet golünden sonra, takımının tek golünü kaydeden Bruno Fernandes’e “S.....m seni” dedi. Lindelöf’ün Portekizli takım arkadaşının ana dili olan Portekizce’de “O....u ç....u” anlamına gelen sözlerini kullanarak küfürler savurduğu da kameralara yansıdı. Taraftarlardan tepki toplayan Lindelöf, sosyal medyada da tartışma konusu oldu.