Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, 28 Mayıs’ta yapılan cumhurbaşkanı seçiminin sonuçlarına ilişkin “Tüm Türkiye, herkesin gıpta ile baktığı Eskişehir olsun istedik ama olmadı” dedi. Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimde, Eskişehir’den yüzde 55,41 oy almıştı.

Kaynak: Haber Merkezi
Yılmaz Büyükerşen: Türkiye, herkesin gıpta ile baktığı Eskişehir olsun istedik ama olmadı

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, 13. Cumhurbaşkanı seçiminin sonucuna yönelik “Tüm Türkiye, herkesin gıpta ile baktığı Eskişehir olsun istedik ama olmadı” dedi.

Büyükerşen, dün yapılan cumhurbaşkanı seçimine ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.

“Ekonomik krizin sona erdiği, mülteci probleminin tamamen ortadan kalktığı, işsizliğin olmadığı, çocukların, gençlerin ve kadınların yaşamaktan mutlu olduğu bir ülke hayal ediyorum” diyen Büyükerşen, “Tüm çabamız bunun içindi. Umarım mevcut iktidar 21 yıllık hatalarından ders çıkarır ve tüm bunları gerçekleştir” ifadelerine yer verdi.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yüzde 55,41 oranında oy aldığı Eskişehir'in seçim sonucu hakkında değerlendirmelerde bulunan Büğyükerşen, “Eskişehir özelinde değerlendirmek gerekirse 2. turda Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun oyunu oransal anlamda en çok arttırdığı illerden biriyiz. Tüm Türkiye, herkesin gıpta ile baktığı Eskişehir olsun istedik ama olmadı” ifadelerini kullandı.

Büyükerşen, paylaşımının devamında şunlara yer verdi:

“Bize gelince; 1999 yılından beri olduğu gibi güzel kentimize hizmet etmeye, Eskişehir’i Anadolu’nun ortasında güneş gibi parlatmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle seçim süreci boyunca sahada çalışan, kampanyaya katkı sunan herkese yürekten teşekkür ediyor, demokrasi için sandığa giden tüm hemşehrilerime saygı ve sevgilerimi sunuyorum."