AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 3 Mayıs Cumartesi günü açıkladığı Yeni Bakanlar Kurulu listesinde yer alan yeni Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un kim olduğu ve bu güne kadar hangi görevlerde bulunduğu yurttaşlar tarafından merak konusu oldu. Peki Yılmaz Tunç kimdir? 67. Dönem Hükümeti’nde Adalet Bakanı olarak görevini sürdürecek olan Yılmaz Tunç hangi görevlerde bulundu? İşte detaylar.

Yılmaz Tunç kimdir? Adalet Bakanı Yılmaz Tunç hangi görevlerde bulundu?

Yeni Bakanlar Kurulu listesinin AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 3 Haziran Cumartesi günü Meclis’te yemin ederek göreve başlamasıyla birlikte belli olmuş oldu. Adalet Bakanı olarak listede Yılmaz Tunç’un yer almasıyla beraber yurttaşlar Yılmaz Tunç kimdir sorusunu araştırmaya başladı. Peki Yılmaz Tunç kimdir? 67. Dönem Hükümeti’nde Adalet Bakanı olarak görevini sürdürecek olan Yılmaz Tunç hangi görevlerde bulundu? İşte detaylar.

Yılmaz Tunç kimdir?

1 Şubat 1971’de Bartın’da dünyaya gelen Yılmaz Tunç lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde yüksek lisansını ise İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Mali Hukuk anabilim dalında tamamladı. Bir süre İstanbul Barosu CMK servisinde çalışan Tunç bu görenin ardından siyasi kariyerine başladı. Evli ve üç çocuk babası olan Tunç 67. Dönem Hükümetinde Adalet Bakanı olarak görevini sürdürmektedir.

Yılmaz Tunç hangi görevlerde bulundu?

67. Dönem Hükümeti Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un bulunduğu görevler şu şekilde:

  • 1998-2001 arası Fazilet Partisi Pendik İşçe Başkan Yardımcılığı
  • 1999-2004 arası İstanbul Pendik Belediye Meclis üyeliği
  • 2001-2007 arası AKP Pendik İlçe Başkanlığı
  • 2007-2009 arası AKP Grup Disiplin Kurulu Başkanvekili
  • 2007-2023 arası 4 Dönem boyunca AKP Bartın Milletvekilliği
  • 2009-2018 arası Siyasi Hukuki İşler Başkan Yardımcılığı 
  • 2008-2018 arası AKP Meclis Grup Başkanvekili