Yitirdiklerimizi mücadeledemizde yaşatacağız!

BirGün ANKARA

Geçen yıl yaşamını yitiren eski Sağlık Emekçileri Sendikası Başkanı ve ÖDP üyesi Köksal Aydın anısına düzenlenen Sağlıkta Mücadele Sempozyumları kapsamında “Yitirdiklerimizi mücadelede nasıl yaşatırız” konulu toplantı, Türk Tabipleri Birliği Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.


Barış Kocaoğlu’nun saz ve şiir dinletisi ile başlayan sempozyumun “Bir yaşatma eylemi olarak anmak” başlıklı ilk oturumunda moderatörlüğü Zülfikar Kartal yaparken Selçuk Candansayar ise konuşmacı olarak yer aldı. İkinci oturum ise “Ritüele Sığmayan: Mücadele Örgütü Olarak Yitirdiklerimizi Anmak” başlığıyla düzenlenirken moderatörlük görevini Eriş Bilaloğlu üstlendi. Bu oturumda Yücel Demirer konuşmacı olarak yer aldı.

“Paylaşmanın Yokluğu, Bir Mücadele İnsanının Çocuğu, Yakını Olmak” isimli oturumda Bengisu Aydın moderatör olurken Eren Aysan, Özge Mumcu ve Alaz Erdost da konuşmacı oldu. “Sensiz Bir Eksiğizin Ötesi: Yoldaşsız Kalmak” isimli oturumda Şükran Doğan moderatör oldu. Son oturumun konuşmacıları ise Ergun Demir ve Ünsal Yıldız oldu.

Sempozyum, katkı, görüş ve değerlendirmelerle birlikte gelecek yıla yönelik önerilerin alınmasıyla son buldu.