İzmir Atatürk Lisesi'nden 18 yaşındaki Selin Aşıkiraz, 2022-YKS sınavında Alan Yeterlilik Testi (AYT) eşit ağırlık Türkiye birincisi oldu. Ensonhaber internet sitesinin de verdiği habere gelen gerici yorumlar tepki çekti.

YKS birincisi öğrenciye internette gerici saldırı: Yapılan yorumlar tepki çekti
Fotoğraf: DHA

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nce (ÖSYM) 18-19 Haziran'da yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) sonuçları açıklandı. İzmir'de yaşayan Selin Aşıkiraz (18), Alan Yeterlilik Testleri (AYT) oturumunda eşit ağırlıkta birinci oldu.

DHA'ya konuşan Aşıkiraz ayrıca Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nde öğrenim görmek istediğini söyledi. Aşıkiraz şunları söyledi:

“Bu yıl yoğun geçti ama 11'inci sınıftayken karantinada çalışmaya başladım. Bu yıl da devam ettim. Dershaneye de gidiyordum. İddialıydım ama hiç birinci olamamıştım. Sorular geçen yıla göre daha kolaydı. Sözel bölüm biraz daha zordu. Özellikle Türkçe de zorlandım. Türkçe'de 1 yanlış, Sosyal Bilimler ve Matematik’te hepsini doğru, Fen’de ise 2 yanlış yaptım.”

GERİCİ YORUMLAR TEPKİ ÇEKTİ

Aşıkiraz'ın haberini paylaşan Ensonhaber'e gelen yorumlar çirkin saldırıyı gözler önüne serdi. Yapılan yorumlar ve yorumların haber sitesi tarafından onaylanarak paylaşım izni verilmesi sosyal medyada da büyük tepkiye neden oldu.

İşte o yorumlar;

yks-birincisi-ogrenciye-gerici-saldiri-yorumlar-tepki-cekti-1041701-1.yks-birincisi-ogrenciye-gerici-saldiri-yorumlar-tepki-cekti-1041702-1.yks-birincisi-ogrenciye-gerici-saldiri-yorumlar-tepki-cekti-1041703-1.yks-birincisi-ogrenciye-gerici-saldiri-yorumlar-tepki-cekti-1041704-1.yks-birincisi-ogrenciye-gerici-saldiri-yorumlar-tepki-cekti-1041705-1.yks-birincisi-ogrenciye-gerici-saldiri-yorumlar-tepki-cekti-1041706-1.