Yoğun bakım ilaçları sıkıntılı
Fotoğraf: Depo Photos

Haber Merkezi

Adana Eczacı Odası Başkanı Eczacı Ö. Mürsel Yalbuzdağ, yoğun bakım hastalarının ilaçlarını bulamadığını belirterek "Halkın ilaca erişiminde engeller kaldırılmalıdır. Biz eczacılar olarak, hastalarımıza ilaçları temin etmek istiyoruz. İlaç bulunabilir ve alınabilir olmalıdır diyoruz” dedi.

“Halkımız için, İlaç Yokluklarına Dur Demek için, 16 Ekim’de Ankara’da ‘Büyük Eczacı Mitingi’nde olacağız” diyen Yalbuzdağ, yoğun bakım hastalarına ilaç bulunamadığının altını çizdi. Yalbuzdağ, şöyle devam etti: “İnsan albümini içeren ve albümin düzeyini yükseltmek için hastanelerde yoğun bakım hastalarına uygulanan ilaçlar kamu ve üniversite hastanelerinde, ecza depolarında ve eczanelerde bulunamadığından hasta yakınları çaresiz durumda kalmaktadır. Halkın ilaca erişiminde engeller kaldırılmalıdır. Bir aydan buyana kısıtlı miktarda bulabildiğimiz bu ilaç, artık ne ecza depolarında ne de firmanın elinde kalmadı. Biz eczacılar olarak, hastalarımıza ilaçları temin etmek istiyoruz. İlaç bulunabilir ve alınabilir olmalıdır diyoruz.”

HORMON İLACI YOKTU

İlaç Fiyat Kararnamesi’nin güncellenmemesinden kaynaklı halkın birçok ilaca ulaşamadığını da belirten Yalbuzdağ, “İlaç yokluklarına dur demek için adım atılmalıdır, artık işlevsiz hale gelen ilaç fiyat kararnamesi güncellenmelidir. Dün hormon ilaçları yoktu, bugün insan albümini yok, yarın hangi ilacı bulamayacağız endişesindeyiz" diye konuştu.

ECZACI KAN KAYBEDİYOR

Eczacılar 16 Ekim Pazar günü Ankara’da "Büyük Eczacı Mitingi" düzenleyecek. Trabzon Eczacı Odası Artvin İl Temsilcisi Nursal Bülbül, eczanelerin kapanmaması ve ayakta kalabilmek için mitingi düzenleyeceklerini anımsatarak "Eczaneler, ekonomik olarak her geçen gün kan kaybediyor. Enflasyonla beraber ilaçların fiyatları artmasına rağmen eczanelerin giderlerinin artmasına rağmen eczacıların gelirlerinde herhangi bir artış olmadığı için eczaneler kapanma aşamasına gelmiş durumda. Bu nedenle sesimizi duyurmak için Ankara’da mitingimiz yapacağız. Biz halkın ilaca erişebilir olmasını, ilaç fiyat farklarını ortadan kalmasını istiyoruz. Kamu eczacıların son uygulamada yok sayılmasını istemiyoruz ve onların haklarını verilmesini istiyoruz” dedi. Artvin’de eczacı Bedirhan Akın ise eczanelerin ekonomik olarak her geçen gün daha kötüye gittiğini vurgulayarak "Türk Eczacıları Birliği, eczanelerin yaşadığı ekonomik sorunlar, kamu eczacıların yaşadığı sıkıntılar, artan fiyat farkları ve en çok bulunamayan ilaçlar yüzünden yaşadığımız problemleri halka anlatabilmek için miting kararı aldı. Artan eleman maliyetleri ve azalan karlarımız yüzünden sorun yaşıyoruz" diye konuştu.