Kayseri'nin Pınarbaşı, Bingöl’ün Karlıova, Sivas'ın İmranlı ve Zara ilçesinde, yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi. Ayrıca Ağrı'nın Hamur, Erzincan'ın Refahiye ilçesinde de köy okullarında ve okullarına taşımalı olarak gelen öğrenciler için eğitime bir gün ara verildi

Yoğun kar yağışı nedeniyle bazı il ve ilçelerde okullar tatil edildi

Ülkenin birçok kesiminde etkili olan kar yağışı eğitimi de olumsuz etkiledi. Bazı il ve ilçelerde okullar tatil edildi.

İşte 4 Şubat 2020 okulların kar tatili ilan edildiği iller ve ilçeler şöyle:

Erzincan'ın Refahiye ile Ağrı'nın Hamur ilçelerinde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle taşımalı sistemle eğitime bir gün ara verildi.

Sivas’ın İmranlı ve Zara ilçesinde kar nedeniyle okullar 1 gün süre ile tatil edildi.

Sivas’ın Zara ilçesinde geceden bu yana devam eden yoğun kar yağışı bir çok köy ve mahalle yolunu araç ulaşımına kapattı. İlçe Kaymakamlığı ilk,orta ve lise düzeyindeki okulları 1 gün süre ile tatil etti.

yogun-kar-yagisi-nedeniyle-bazi-il-ve-ilcelerde-okullar-tatil-edildi-683763-1.

İmranlı ilçesinde ise yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı ilçe merkezini beyaza bürüdü. İlçe sakinleri yollarda yürümekte güçlük çekerken, sürücüler zor anlar yaşadı, esnaf ise karla kapanan iş yerlerinin önünü açmakta güçlük çekti.

Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde yoğun kar yağışı etkili olurken, kaymakamlık tarafından yapılan açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle ilçe merkezi ve köylerde eğitime 1 gün ara verildiği belirtildi.

Kayseri'nin Pınarbaşı İlçesi'nde İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, yoğun kar yağışı nedeniyle bugün ilçesindeki tüm okullar tatil edildi.

DHA-AA