YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, pedagojik formasyonun tüm sınıf düzeylerinde "seçmeli ders" olarak sunulacağını açıkladı. Özvar, mezun olmuş veya mezun olmak üzere olan öğrencilerin de ya tezsiz yüksek lisans yaparak ya da sertifika programıyla pedagojik formasyon alabileceklerini ifade etti.

YÖK Başkanı açıkladı: Pedagojik formasyon seçmeli ders oldu

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, pedagojik formasyon derslerinin seçmeli ders olarak sunulacağını, pedagojik formasyonla ilgili derslerin bütün sınıflarda alınabileceğini açıkladı.

AA'nın aktardığına göre, YÖK Başkanı Özvar, YÖK'te yükseköğretim sistemine ilişkin devam eden çalışmalar hakkında konuştu.

YÖK Genel Kurulu'nda pedagojik formasyon konusunda karar aldıklarını belirten Özvar, "Pedagojik formasyon programının kararını almış bulunuyoruz. YÖK Genel Kurulu'nda almış olduğumuz kararı, üniversitelerimize önümüzdeki hafta tebliğ edeceğiz" dedi.

Mezun olmuş veya mezun olmak üzere olan öğrencilerin de ya tezsiz yüksek lisans yaparak ya da sertifika programıyla pedagojik formasyon alabileceklerini ifade eden Özvar, "Dolayısıyla hem okuyanlar hem mezunlar hem de mezun olmak üzere olanlar bu imkandan faydalanmış olacak" diye konuştu.

35 YAŞ VE ÜSTÜ KADINLARA EK KONTENJAN

Erol Özvar, Erdoğan'ın, 35 yaş üzerindeki kadınlar için ön lisans ve lisans programlarında ek kontenjan tanımlanacağı yönündeki açıklamasına ilişkin YÖK'ün çalışmasının hangi aşamada olduğu sorusuna, "35 yaş ve üzeri kadınlarla alakalı yaptığımız düzenlemeyi tamamlıyoruz. Buna ilişkin kararı, yılın ilk haftasında inşallah açıklayacağız. Bu düzenleme Cumhurbaşkanımızın takdiriyle açılan bir imkan olarak hayata geçmiş olacak" yanıtını verdi.

Özvar, üniversite tercih kılavuzunda, 35 yaş ve üzeri kadınlar için ek kontenjan bilgilerinin yer alacağını ifade etti.

50/D'YE İLİŞKİN KANUN MECLİSE GELECEK

YÖK Başkanı Özvar, "Önümüzdeki günlerde 50/d statüsündeki asistanların 33/a kadrosuna geçişi ile alakalı hazırladığımız kanun değişikliği teklifi Meclis'e intikal edecek" bilgisini paylaşarak, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın başkanlığında ilgili bakanlıklar ve YÖK'ün çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu kaydetti.