YÖK Başkanı Saraç, Türkiye’nin kadın akademisyenler konusunda Avrupa’dan daha iyi bir konumda olduğunu ileri sürerek, “Kadın akademisyenlerimizin sayısındaki bu artış oranının yönetici pozisyonlarına da yansıyacağına dair güçlü umutlara sahibiz. Bu süreci hızlandırmak için önümüzdeki günlerde bazı yönlendirmelerimizin olacağını ifade etmek isterim” dedi.

YÖK Başkanı’ndan ‘kadın akademisyen’ açıklaması: Önümüzdeki günlerde bazı yönlendirmeler olacak

Yükseköğretim Kurumu (YÖK) Başkanı Yekta Saraç, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne dair açıklamalarda bulundu.

“Türk Yükseköğretim sisteminde geniş bir temsiliyet ile yer alarak çok önemli katkılar sunan değerli kadın akademisyenlerimiz başta olmak üzere bütün kadınların #8MartDünyaKadınlarGünü’nü kutlarım” diyen Saraç, Türkiye’nin gerek ‘kız öğrenci’ gerekse kadın akademisyen oranında Avrupa ülkelerinden daha iyi bir yere sahip olduğunu öne sürdü. Saraç, “Ülkemizdeki kadın öğretim üyesi sayısı birçok Avrupa ülkesinin üstündedir” dedi.

Üniversitelerde 4 yıl içinde kadın akademisyenlerin sayısının daha fazla olmasının ‘kuvvetle muhtemel olduğunu’ dile getiren Saraç, bu süreci hızlandırmak için önümüzdeki günlerde ‘bazı yönlendirmelerinin olacağını’ ifade etti.

‘GÜÇLÜ UMUTLARA SAHİBİZ’

YÖK Başkanı Yekta Saraç, şunları kaydetti:

“Araştırma görevlilerimiz arasında kadın araştırma görevlileri erkeklerden daha fazla sayıda. Bugünün araştırma görevlileri öğretim üyeleri olacağı için 4 yıl içinde Türk yükseköğretim sisteminde kadın akademisyenlerin daha fazla olacağı kuvvetle muhtemeldir.

Kadın akademisyenlerimizin sayısındaki bu artış oranının yönetici pozisyonlarına da yansıyacağına dair güçlü umutlara sahibiz. Bu süreci hızlandırmak için önümüzdeki günlerde bazı yönlendirmelerimizin olacağını ifade etmek isterim.”