Diyarbakır Dicle Üniversitesi’ne bağlı Mühendislik Mimarlık Fakültesi kurulması için ön araştırma yapmak üzere Mardin’e gelen Prof. Dr. Erdoğan Teziç, Genekurmay Başkanı Hilmi Özkök'ten herhangi bir rendavu talepleri olmadığını...

Diyarbakır Dicle Üniversitesi’ne bağlı Mühendislik Mimarlık Fakültesi kurulması için ön araştırma yapmak üzere Mardin’e gelen Prof. Dr. Erdoğan Teziç, Genekurmay Başkanı Hilmi Özkök'ten herhangi bir rendavu talepleri olmadığını açıkladı. Havaalanında Vali M. Temel Koçaklar, Belediye Başkanı Metin Pamukçu, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fikri Canoruç ile çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi karşıladı. Mardin Polisevi’ne geçen Teziç, gazetecilerin YYÜ Rektörü Prof. Dr. Aşkın ile ilgili soruları üzerine şunları söyledi:

"Tarihi eserlerle ilgili dosya bize ulaştı. O dosya hakkında görevsizlik kararı verip geri gönderdik. İhalelerle ilgili dosya henüz bize gelmedi.

Bizim burada değerlendirdiğimiz yetki alanımıza dahil olanı bizim incelememiz. Anayasa’da da hüküm var zaten. Bugüne kadar hep bize gönderildi bu tür konular. Biz de dedik ki; ’Bu sefer niye gelmiyor’ endişemiz o bizim. Acaba başka bir şey mi var; Konuda bir berraklık olsa sorun bu hale gelmeyecek zaten. Çünkü şöyle bir şey var. Bakın biz bir olaya el koyduk mu ister istemez, yargıya intikal edecek. Biz onu istiyoruz. Başka türlü istemiyoruz. Ama bir görelim. Bir mesleki boyutu var işin ve adli boyutu var. Boşa konulmamış o hükümler." Teziç, gazetecilerin Genelkurmay’dan randevu talep edip etmedikleri yönündeki sorusunu ise "Genelkurmay Başkanlığı’ndan hiçbir talebimiz olmadı. Bu konu hem yetki açısından hem içeriği açısından Adalet Bakanlığı ile ilgili bir konudur. Onun için bir varsayım olarak dahi bizim Genelkurmay ile bu konuyu daha önce değerlendirmemiz mümkün değil. Bizi sıkıntıya sokardı, Genelkurmay’ı da sıkıntıya sokardı" dedi.