Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Üyesi Prof. Dr. Fikret Senses, "YÖK Yürütme Kuruluna aday olmadığımı Genel Kurul huzurunda da defalarca ve ısrarla belirtmiş olmama karşın Yürütme Kuruluna seçilmiş olmam...

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Üyesi Prof. Dr. Fikret Senses, "YÖK Yürütme Kuruluna aday olmadığımı Genel Kurul huzurunda da defalarca ve ısrarla belirtmiş olmama karşın Yürütme Kuruluna seçilmiş olmam, bu şekilde oluşturulan bir Kurulda görev almama kararlılığımda herhangi bir değişikliğe yol açmamıştır" dedi.

Senses, yaptığı yazılı açıklamada, 13 Mart 2008 tarihinde YÖK Genel Kurulu toplantısı gerçekleştirildiğini ve toplantı sonunda açıklama yapıldığını anımsatarak, şunları kaydetti: "13 Mart 2008 tarihinde yapılan Yükseköğretim Kurulu toplantısı sonunda Kurul Başkanlığınca yayımlanan duyuruda, benim de içinde bulunduğum bir Yürütme Kurulu oluşturulduğu izlenimi verilmek istenmektedir. Yürütme Kuruluna aday olmadığımı Genel Kurul huzurunda da defalarca ve ısrarla belirtmiş olmama karşın, Yürütme Kuruluna seçilmiş olmam, bu şekilde oluşturulan bir Kurulda görev almama kararlılığımda herhangi bir değişikliğe yol açmamıştır."