‘Yoksulların doktoru’ olarak bilinen ve dün koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden Prof. Dr. Murat Dilmener için, İstanbul Tabip Odası’nın çağrısıyla İstanbul Tıp Fakültesi önünde bir tören düzenlendi.

‘Yoksulların doktoru’ Dilmener için saygı duruşu: Her zaman örnek bir hekimdi

HABER MERKEZİ

‘Yoksulların doktoru’ Prof. Dr. Murat Dilmeler için, İstanbul Tabip Odası’nın (İTO) çağrısıyla, Çapa’da bulunan İstanbul Tıp Fakültesi önünde bir tören gerçekleştirildi.

Anmaya, İTO Başkanı Prof. Dr. Pınar Saip, İTO YK Üyeleri Dr. Güray Kılıç ve Dr. Murat Ekmez, İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek ve Prof. Dr. Raşit Tükel’in de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

Saat 12.30'da başlayan anmada, ilk olarak İTO Başkanı Prof. Dr. Pınar Saip kısa bir konuşma yaptı.

Saip, “Hocamız hem hastaları hem de öğrencileri için her zaman örnek bir hekim olarak anılmıştır. Kendisini hürmetle ve saygıyla yıllar boyu anacağız. Ne yazık ki Covid-19 enfeksiyonu nedeniyle kendisini kaybettik” diyerek, anmaya katılanları, bu dönemde hayatını kaybeden tüm sağlık çalışanları için saygı duruşunda bulunmaya davet etti.

Saygı duruşunun ardından İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek de duygu ve düşüncelerini ifade etti. Tükek şöyle konuştu:

“Hakikaten bu 2 aylık süre içerisinde maalesef bu dördüncü büyük kaybımız. Murat Dilmener hocayı kelimelerle anlatmak mümkün değil. İnsani değerlere verdiği önem, bizler için önemli bir örnek teşkil etmiştir. Kendisini hiçbir zaman unutmayacağız. Onun bize bıraktığı mirası sahipleneceğimize söz veriyoruz.”

ÜCRETSİZ TEDAVİ ETTİĞİ İÇİN SORUŞTURMA AÇILDI

Murat Dilmener’e, 2004 yılında İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi’nde, yoksul hastaları hukuka aykırı şekilde ücretsiz tedavi ettiği gerekçesiyle 135 profesör ile birlikte Maliye Bakanlığı tarafından soruşturma açılmıştı.

Soruşturmada profesörlerden, toplam 3.5 milyon liralık tedavi masrafını ödemeleri istenmiş, Murat Dilmener’e de 500 bin liralık borç çıkarılmıştı. Hastanenin döner sermaye gelirleriyle zor durumda olan hastaları tedavi ettiğini söyleyen doktorlar konuyu yargıya taşımış, bunun üzerine mahkeme yürütmeyi durdurma kararı vermişti.

Maliye Bakanığı konuyu Yargıtay’a taşımış, ancak Yargıtay, hocaların bu paraları fakir hastaların tedavisi için kullandıklarına kanaat getirerek davayı temyiz edip kapatmıştı.