Yol TV davası yarın görülecek

BirGün Ankara

Geçtiğimiz yıl Türksat’tan çıkartılan ve bu yolla Türkiye’deki yayını kesilen Yol TV’nin yeniden yayın yapabilmesi için Ankara 10’uncu İdare Mahkemesi’nde görülecek dava hakkında konuşan Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Genel Başkanı Hüseyin Mat, “Siyasi karardan bir an önce dönülmeli” dedi.

30 Aralık 2016 tarihinde bünyesinde yayınlanan bir program gerekçe gösterilerek Türksat’tan çıkartılan Yol TV’nin Türkiye’de yayın hayatına dönebilmesi için açılan davanın duruşması yarın saat 9.00’da Ankara 10’uncu İdare Mahkemesi’nde görülecek. Dava öncesi Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu bir heyetle BirGün Gazetesi'ni ziyaret etti.

yol-tv-davasi-yarin-gorulecek-402555-1.

“Yol Tv Alevilerin sesidir”

Dava öncesi BirGün’e değerlendirmelerde bulunan Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Genel Başkanı Hüseyin Mat, on yıl boyunca Türkiye’de yayınını sürdüren Yol TV’nin tek bir yayın durdurma cezası dahi almadan Türksat’tan çıkartıldığını ifade etti.

Yol TV’nin dünyanın birçok bölgesinde birbirinden uzakta yaşayan Alevilerin birbirlerini tanımaları açısından son derece önemli bir işleve sahip olduğunu dile getiren Mat, “Yol TV, Alevilerin sesi, kulağı ve gözü olan bir kanaldır. Kendisi gibi mazlum olan insanlara yaklaşmak için kuruldu. AKP iktidarının en büyük muhaliflerinden olan Alevilerden rahatsızlık duyulduğu için Türksat’tan çıkartıldı ve şimdi yeniden bu mecraya dönmesi gerekiyor” dedi.

Üç yerden otobüs kaldırılacak

Türksat’ta hükümete yakın 500 civarında kanal olduğunu dile getiren Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu’nun Onursal Başkanı Turgut Öker ise Yol TV’nin Türkiye yayınının kesilmesinin “özgürlük” anlayışına sığmayacağını söyledi. Yarın saat 8.00’de Mamak, Yenimahalle ve Dikmen’deki Alevi derneklerinden otobüslerin davaya gitmek isteyenler için kaldırılacağını anlatan Öker, destekçilerin kendilerini yalnız bırakmamasını istedi.