RİZE'nin İkizdere İlçesi'nde yola çığ düşmesi sonucu içindeki 18 kişi ile mahsur kalan midibüse ulaşmak için başlatılan çalışmalar aralıksız

RİZE'nin İkizdere İlçesi'nde yola çığ düşmesi sonucu içindeki 18 kişi ile mahsur kalan midibüse ulaşmak için başlatılan çalışmalar aralıksız sürdürülüyor.
Erzurum'dan önceki gün saat 17.00'de 18 yolcusuyla hareket eden Ulusoy firmasına ait midibüs, 2 bin 640 rakımlı Ovit Dağı geçidini geçtikten sonra Rize'nin İkizdere İlçesi Sivrikaya Köyü yakınlarında, saat 19.00 sıralarında aracın önüne hem de arkasına çığ düşmesi sonucu mahsur kaldı. Büyük bölümü üniversite öğrencisi olan midibüsteki yolcular çaresiz beklemeye başladı. Araç sürücüsünün cep telefonuyla yardım istemesinden sonra Rize’den sivil savunma, Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ve karayolları ekipleri kar nedeniyle kapalı olan yolu açarak midibüse ulaşmak için çalışma başlattı. Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Ovit Dağı Karayolları Bakımevi’nde bu sabah yaptığı açıklamada, çığ düştüğünü haber alır almaz Rize ve Erzurum’daki ekipleri seferber ettiklerini söyledi. Yapılması gereken her şeyin yapıldığını anlatan Vali Hacımüftüoğlu, şunları söyledi:
“İnsanoğlunun yapabileceği her şeyi yapıyoruz. Olağanüstü doğa şartları ile mücadele ediyoruz. Yol açma çalışmaları devam ediyor. Önce Merzifon’la görüştük. Ardından Diyarbakır’dan yola çıkan bir askeri helikopter de İkizdere’ye hareket etti. Sisin kalkması halinde mahsur kalan vatandaşlara helikopterle ulaşmaya çalışacağız. En azından gıda, su ve ısınacakları maddeleri havadan atabiliriz. Helikopter geldikten sonra hava şartlarına göre bunu değerlendireceğiz. Tahmin ediyorum kısa süre içerisinde mahsur kalan vatandaşlara karadan da ulaşmış olacağız. Normalde bu yol trafiğe kapalıydı. Uyarı levhaları da asılmıştı.  Haber yayına hazırlandığı sırada çalışmalar sürüyordu.