Samsun’daki köylerinde kışın yolların kapanmasından dolayı mağdur olduklarını belirterek 400 metrelik bir yol açtırmak isteyen yurttaş Mehmet

Samsun’daki köylerinde kışın yolların kapanmasından dolayı mağdur olduklarını belirterek 400 metrelik bir yol açtırmak isteyen yurttaş Mehmet Memiş, iki yıldır, Salıpazarı Kaymakamlığı, Samsun İl Özel İdaresi, Samsun Valiliği ve Terme Kaymakamlığı arasında mekik dokuyor. Memiş, "İki yılda yolu açtıramadım. Başbakan Tayyip Erdoğan’a bile mektup yazdım. Ancak hala ses çıkmadı. Sanırım bürokrasi kurbanıyız" dedi.
Memiş, "2 sene önce, Samsun İl Özel İdaresi'ne başvurdum ve 5 saatliğine dozer kiraladım. Daha sonra köyümüze gelen dozer, hala sebebini bilmediğimiz, anlamadığımız bir nedenden kaynaklı yolu yapmadan geri gitti" dedi.
'CENAZEMİZİ BİLE KALDIRAMIYORUZ'
Memiş, köylülerin özellikle kış aylarında ciddi mağduriyetler yaşadığını ifade ederek, şu bilgileri verdi:
"Bu yolun açılması Karayonca köylüleri için çok iyi olacak. Okula giden çocuklarımız aşağı yukarı 4 kilometre yol yürümek zorunda kalıyor. Cenazemiz oluyor, hastamız oluyor, zor bela hallediyoruz. Geçen ay kar yağdı. Kış kapıda malum. Bu yolun açılmaması bize çok büyük bir eziyet olur. Yolun en kısa zamanda yapılmasını tüm köy halkı adına istiyor ve yetkilileri göreve çağırıyorum."