Sık sık usulsüzlük iddialarıyla gündeme gelen kayyum yönetimindeki Mardin Büyükşehir Belediyesi'nde yolsuzluklar ortaya çıkınca daire başkanları görevden alındı.

Yolsuzluklar ortaya çıkınca kayyum yönetimindeki belediyede daire başkanları görevden alındı

Kayyum yönetimindeki Mardin Büyükşehir Belediyesi'ndeki usulsüzlük iddialarının ardından incelemelerini tamamlayan müfettişler, çok sayıda üst yönetici hakkında usulsüzlük ve yolsuzluk nedeniyle suç duyurusunda bulundu. Belediyede daire başkanları da görevden alındı.

Mezopotamya Ajansı'nda yer alan habere göre, kayyum yönetimindeki Mardin Büyükşehir Belediyesi'nde Mardin Valisi Mustafa Yaman'ın merkeze çekilmesinin ardından başlayan müfettiş incelemesi tamamlandı. Yapılan incelemelerde çok sayıda usulsüzlük ve yolsuzluk tespit edildiği öğrenildi. Tespitler sonucunda müfettişler, çok sayıda üst düzey yöneticisi hakkında Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Hakkında suç duyurusu yapılanlar arasında doğrudan önceki kayyum Mustafa Yaman tarafından görevlendirilen isimlerin de olduğu bilgisine ulaşıldı.

Müfettişlerin suç duyurusunda bulunduğu isimlerden biri 26 Haziran'da görevden alınan Genel Sekreter Abdullah Yenigün. Yenigün’ün yerine Adana’da Vali Yardımcısı olarak görev yapan Murat Süzen atanmıştı.

USULSÜZLÜKLERİ ORTAYA ÇIKAN İSİMLER DE GÖREVDEN ALINDI

Karıştığı usulsüzlüklerin belgelerinin de ortaya çıktığı belediyeye bağlı Kent AŞ. Yönetim Kurulu Başkanvekili Zeyni Teker de görevinden alınanlar arasında. Teker'in yanı sıra görevden alınan bir diğer isim yine karıştığı usulsüzlükler ile gündeme gelen Kırsal Yollar Daire Başkanı Sinan Yıldırım. Bu isimlerin dışında Mali Hizmetler Daire Başkanı Adnan Kaya ile Destek Hizmetler Daire Başkanı İbrahim Erkan'ın da görevlerinden alındığı öğrenildi.