Yörsan Fabrikası işçileri, örgütlenme hakkını kullanmak isteyen işçilere yönelik yapılan baskıları kınamak ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi için...

UFUK KOŞAR

Yörsan Fabrikası işçileri, örgütlenme hakkını kullanmak isteyen işçilere yönelik yapılan baskıları kınamak ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi için İstanbul’da İstiklal Caddesi boyunca yürüdü.
Susurluk'taki Yörsan Fabrikasında çalışan 402 işçinin Tekgıda-İş'e, Arçelik'in alt işvereni Yıldıran Şirketi'nde çalışan 200 işçinin Nakliyat-İş'e, İstanbul Üniversitesi'ne bağlı Çapa ve Cerrahpaşa hastanelerinde çalışan temizlik işçilerinin de Belediye-İş'e üye olmaları gerekçesiyle işten atılmalarına karşı çıkan işçiler sendika haklarının engellenemeyeceğini ifade ettiler.
Polisin engelleme çabalarına rağmen yürüyüşlerini devam ettiren eylemciler, sloganlar ve alkışlarla Galatasaray Meydan'ına kadar gelerek basın açıklaması yaptılar. Yörsan Yersen İnisiyatifi adına açıklama da bulunan Cem Gök, işçilerin her türlü yollarla yıldırılmaya çalışıldığını, direnişlerini kırmaya çabaladıklarını ifade etti. Gök, "Patronların ekmek derdinde olan ve bu yüzden örgütlenme hakkını kullanan işçilere yönelik benzer insanlık dışı uygulamaları Türkiye'nin her yerinde yaşanıyor" dedi.
Tek Gıda-İş İstanbul Bölge Başkan Yardımcısı Göksel Şengün de, yasadışı bir sendika oldukları gerekçesiyle patronlar tarafından şikayet edildiklerini söyleyerek, Yörsan ürünlerini tüketmeyeceklerini belirtti.