YouTube’un 25 Şubat’ta devreye girecek yeni ihtar sistemini duyurdu. Kanalın ilk kural ihlalinden sonra sorun çıkartan içeriği kaldırmak dışında ceza olmaksızın sadece bir kereliğine uyarı yapılacak. YouTube ‘’Bunu herkesin Topluluk Kuralları’nı öğrenmeye iyice vakit harcaması için yapıyoruz’’ dedi. Bir kerelik uyarının ardından, YouTube’un mevcut üçlü saldırı sistemi devreye giriyor. Daha önce olduğu gibi, uyarılar artan […]

YouTube, kanallara uyguladığı ceza sistemini değiştirdi

YouTube’un 25 Şubat’ta devreye girecek yeni ihtar sistemini duyurdu. Kanalın ilk kural ihlalinden sonra sorun çıkartan içeriği kaldırmak dışında ceza olmaksızın sadece bir kereliğine uyarı yapılacak. YouTube ‘’Bunu herkesin Topluluk Kuralları’nı öğrenmeye iyice vakit harcaması için yapıyoruz’’ dedi.

Bir kerelik uyarının ardından, YouTube’un mevcut üçlü saldırı sistemi devreye giriyor. Daha önce olduğu gibi, uyarılar artan cezalarla birlikte geliyor. Ancak cezalar, kanalların 90 gün boyunca kuralları ihlal etmemesi durumunda sıfırlanıyor.

Önemli maddeler şu şekilde:

  • İlk ihtar kanalı bir haftalığında donduracak. Kullanıcılar YouTube’a herhangi bir yeni içerik yükleyemez veya yayınlayamaz.
  • İkinci uyarı: Sonraki 90 gün içinde bir kural ihlali yapılırsa kanal iki hafta engellenecek.
  • Üçüncü ihtar: Kanal üç aylık dönem içinde 3 kez Topluluk Kuralları ihtarı alırsa kapatılır.

Kaynak: Tekno Safari