Yozgat’ın sanatsal yüzü sergiye dönüştü
Fotoğraf: BirGün

BirGün/ANKARA

Yozgat Demokrat Dernekler Federasyonu, 50’den fazla sanatçının eserlerini sanatseverlerle buluşturuyor. 27 Haziran’da açılışı yapılan sergi, 3 Temmuz’da sona erecek. Yozgat Demokrat Dernekler Federasyonu (YDDF), Ankara Zafer Çarşısı'nda sergi düzenledi. Federasyona üye 42 dernekten sanatçıların eserlerinin yer aldığı sergi, Ankara Zafer Çarsı’nda ziyaretçilerini ağırlıyor. Sergide sanatseverleri, yağlı boya tablolardan keçe tablolara, heykellerden kitaplara kadar birçok eser bekliyor. Sergide ayrıca, kadınların ördüğü patik, lif ve oyalar da yer alıyor.

YDDF Başkanı Mesut İbiş, kültürlerini tanıtmak istediklerini söyledi. Ankara’da 400 bin Yozgatlı'nın yaşadığını aktaran İbiş, “Tüzüğümüzde ‘Sosyal kültürel değerlerimizi korumak ve gelecek kuşaklara aktarmak’ yazıyor. Biz tüzüğümüzü uyguluyoruz. Burada amaç toplumu bir araya getirmek” dedi.

Dernek üyesi Sadık Güvenç Yozgat denildiğinde akla sağ siyasi yapılanmaların ve gericiliğin geldiğini aktararak, “Oysa Yozgat’ın öteki yüzü var. Bilindiğinin ötesinde Yozgat’ın demokrat, modern bir şehir olduğunu göstermek istiyoruz” diye konuştu.