Sivas'tan İstanbul'a seyreden bir yolcu otobüsü Yozgat’ın Sorgun ilçesinde şarampole uçtu, ilk belirlemelere göre 11 yolcu öldü 16 yolcu yaralandı.

Kaynak: AA-İHA
Yozgat’ta otobüs şarampole uçtu: 11 ölü, 16 yaralı
FOTOĞRAF: İHA

Sivas'tan İstanbul'a seyreden bir yolcu otobüsü Yozgat’ın Sorgun ilçesinde şarampole uçtu, ilk belirlemelere göre 11 yolcu öldü 16 yolcu yaralandı.

Edinilen bilgiye göre kaza D-200 karayolu Yozgat’ın Sorgun ilçesinde meydana geldi. 58 ADA 924, plakalı yolcu otobüsü bilinmeyen bir nedenle yoldan çıkarak şarampole uçtu. İlk belirlemelere göre kazada 11 yolcu hayatını kaybetti, 16 yolcu ise yaralandı. Yaralanın olduğu kazada yaralılar ambulanslarla Sorgun Devlet Hastanesine kaldırıldı. Kazayla ilgili inceleme sürüyor.

YOZGAR VALİSİ: DİKKATSİZLİKTEN KAYNAKLANDIĞINI DÜŞÜNÜYORUZ

Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, kaza yerinde yaptığı açıklamada, şunları kaydetti: "Maalesef elim bir kazayla karşı karşıyayız. İlk verilen bilgilere göre Sivas'tan İstanbul'a gitmekte olan bir firmaya ait otobüsümüz geldiği ters istikametten yolun karşı şeridine geçerek şarampole yuvarlanmış. Maalesef hayatını kaybeden, yaralanan arkadaşlarımız var. Arkadaşlarımız olayın ilk anından itibaren burada bizimle beraber. Emniyetimiz, jandarmamız, AFAD'ımız, Kaymakamımız tüm birimlerimizle burada. Hayatını kaybeden ve ölen vatandaşlarımızı olay yerinden çıkarmış durumdayız. Yaralılarımızı, Yozgat ve Sorgun'daki hastanelerimize sevk etmiş vaziyetteyiz. Yine dikkatsizlikten kaynaklanan kaza olduğunu düşünüyoruz. Peşi sıra yapılan incelemelerde durum netleşecektir."