YSK, CHP'nin 28 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turu için yurt dışı temsilciliklerde oy verme sürelerinin artırılması talebini kabul etti. Konuya ilişkin açıklama yapan YSK Başkanı Yener de ilgili talepleri dikkate alarak oy kullanma süresinde düzeltmeler yaptıklarını kaydetti.

Kaynak: Haber Merkezi
YSK, CHP'nin itirazını kabul etti: 5 ülkede oy verme süresi uzatıldı
Fotoğraf: Depophotos

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na yüksek oy çıkan ülkelerde oy verme günlerinin kısaltılmasına yönelik itirazını kabul etti.

YSK'nin kararını CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek sosyal medya hesabından duyurdu. CHP'nin konuya ilişkin başvurusunun kabul edildiğini aktaran Erkek, seçmenlerin ABD, Kanada, Avustralya, İrlanda ve İngiltere'de 20-24 Mayıs günlerinde oylarını kullanabileceğini kaydetti.

Erkek, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: "CHP olarak YSK’ya yaptığımız başvurumuz kabul edildi. ABD, Kanada, Avustralya, İrlanda ve İngiltere'de 20-24 Mayıs günlerinde seçmenler oylarını kullanabilecekler."

YSK BAŞKANI YENER: TALEPLER DİKKATE ALINDI

Konuya ilişkin kamuoyuna açıklamada bulunan YSK Başkanı Ahmet Yener de ilgili talepleri dikkate alarak oy kullanma süresinde düzeltmeler yaptıklarını bildirdi.

"Kurulumuz alınması gereken tedbirler üzerine çalışmalarına devam etmektedir. Kurulumuzun yurtdışı temsilciliklerinde oy verme gün ve saatlerine ilişkin değişik açıklamalar görmekteyiz. Kurulumuz Dışişleri Bakanlığı ve AK Parti ile CHP'nin ortak verdikleri dilekçeyi dikkate almış, Dışişleri Bakanlığı ile THY ile iletişimlerini kurmuş, ABD, Kanada, İngiltere, Avustralya ve İrlanda'da oy verme saat ve günlerine ilişkin dilekçeleri değerlendirerek 20-24 Mayıs tarihleri arasında oy verme günleri belirlenmiştir.

İkinci tur Türk siyasi hayatında ilk defa uygulanan bir süreç. Sürenin kısalığı göz önüne alınarak, ilk turda da oy verme gün ve saatleriyle ilgili olarak Dışişleri Bakanlığı'nın ve siyasi partiler temsilcilerinin talepleri göz önüne alınarak düzeltmeler yapılmıştır. Mümkün oldukça talepler karşılanmaya çalışılmaktadır."

CHP Genel Başkan yardımcıları Muharrem Erkek ve Bülent Tezcan, 28 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turu için yurt dışı temsilciliklerde oy verme sürelerinin artırılması için Yüksek Seçim Kurulu'na başvuruda bulunmuştu.