YSK, İyi Parti’nin Mersin başvurusununun “yok hükmünde sayılmasına” ilişkin itirazını reddetti. Bu kararla Burhanettin Kocamaz’ın DP’den adaylığı riske girdiği belirtiliyor. Mersin İl Seçim Kurulu, aday bildirim süresi için tanınan sürenin sona ermesinin ardından saat 17.26’da İyi Parti adına yapılan başvuruyu, yok hükmünde saymak yerine “süresinden sonra yapıldığı” gerekçesiyle reddetti. İl Seçim Kurulu, bu kararla Kocamaz’ın merkez yoklamasıyla […]

YSK’den Kocamaz’ın DP’den adaylığını riske sokan karar

YSK, İyi Parti’nin Mersin başvurusununun “yok hükmünde sayılmasına” ilişkin itirazını reddetti. Bu kararla Burhanettin Kocamaz’ın DP’den adaylığı riske girdiği belirtiliyor.

Mersin İl Seçim Kurulu, aday bildirim süresi için tanınan sürenin sona ermesinin ardından saat 17.26’da İyi Parti adına yapılan başvuruyu, yok hükmünde saymak yerine “süresinden sonra yapıldığı” gerekçesiyle reddetti.

İl Seçim Kurulu, bu kararla Kocamaz’ın merkez yoklamasıyla İyi Parti’den aday gösterildiği tespiti yapmış oldu. Bu kararın Siyasi Partiler Yasası’na göre Kocamaz’ın başka partiden aday olmasının da yolunu da kapattığı belirtilirken, İyi Parti karara itiraz etti. Başvuruyu görüşen YSK, itirazı oybirliliğiyle reddetti.

YSK’nin bu kararının ardından gözler Burhanettin Kocamaz’ın DP’den adaylığına ilişkin Mersin İl Seçim Kurulu’na yapılan itirazlara çevrildi.

YSK tarafından da yerinde bulunan il seçim kurulu kararıyla, Kocamaz’ın merkez yoklamasıyla İyi Parti’den aday gösterilmiş sayılmasının, DP’den adaylığını engel oluşturduğu iddialarına güç kazandırdığı belirtiliyor.

Bu görüşe, YSK’nin 2014 yılında “Bir siyasi partiden merkez yoklamasına katılan aday adayının o partiye  ait aday listesinin il/ilçe seçim kurullarına verilmesinden önce aday adaylığından ayrıldığı takdirde başka bir partiden aday olabileceği” yolundaki kararı gerekçe gösteriliyor.

Mersin İl Seçim Kurulu’nun, Kocamaz’ın DP’den adaylığına yapılan itirazları karara bağlamasının ardından konu yeniden YSK gündemine gelecek.