YSP’ye bir haftada dördüncü saldırı
Fotoğraf: MA

Yeşil Sol Parti’ye saldırılar devam ediyor. Parti’nin Antep’teki Gazikent seçim irtibat bürosuna önceki gece geç saatlerde taşlı saldırı düzenlendi. Açılışı gerçekleştirilen seçim irtibat bürosuna dönük saldırının kimler tarafından gerçekleştirildiği henüz öğrenilmezken, partinin il eş sözcüleri suç duyurusunda bulunacak. Yeşil Sol Parti Antep İl Örgütü, saldırının ardından seçim bürosu önünde açıklama yaptı.

Açıklama yapan Yeşil Sol Parti Antep İl Eş Sözcüsü Sultan Bayındır, bu oyunları daha önce de çok gördüklerini belirterek, “Biz gelecek seçim bürolarımızı daha coşkulu, daha kitlesel açmaya devam edeceğiz. Güçlenerek, büyüyerek mücadelemize devam edeceğiz” dedi. Emniyet birimlerine “Neredeydiniz” diye soran Bayındır, “Biz ofislerimizden çıkana kadar bizi baskı altına almasını biliyorlar. Bunlar yapılırken neredeydiler” ifadelerini kullandı.

Yeşil Sol Parti Antep Milletvekili Adayı Sevda Karaca ise, saldırıya rağmen Antep halkı ile beraber seçim sürecinde büroda olacaklarını vurguladı. Partinin Ankara ve İzmir seçim bürolarına da önceki gün saldırı düzenlenmişti. Ankara’da büro görevlileri Yeşil Sol Parti bayraklarının söküldüğünü ve büronun karşısına Türk bayrağı asıldığını söyledi.

İzmir’de de Menemen ilçesinde bulunan seçim bürosuna saldırı düzenlendi.

İki saldırgan, saldırı anını sosyal medya hesaplarından paylaştı. Parti yöneticileri, ‘yaşları küçük olduğu gerekçesiyle’ saldırganlar hakkında suç duyurusunda bulunmadı.

İstanbul’da ise geçen hafta Bahçelievler’de seçim bürosuna saldırı düzenlenmişti. Büroda görevlilerin bulunmadığı saatlerde gerçekleşen saldırıda, dışarıda asılı bayraklar, duvarlara yapıştırılan stickerlar sökülmüştü. Duvar ve yerlere üç hilalin yanı sıra küfür ve hakaret içeren yazılamalar yapılmıştı. Yeşil Sol Parti Bahçelievler İlçe Örgütü, saldırıya ilişkin savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu.

***

İZMİR’DE ADAY TANITIMI

Yeşil Sol Parti İzmir milletvekili adayları halkla buluştu. Karabağlar’da bulunan Necati Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte salona "Savaşa hayır", "Üreten biziz yöneten de biz olacağız", "Barış içinde eşit, özgür, yeşil bir dünya için" yazılı pankartlar asıldı. Özgürlük ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına yapılan saygı duruşu ile başlayan etkinlikte HDP İl Eş Başkanları Berna Çelik ve Çınar Altan halkı selamladı. Açılış konuşmasını Türkçe ve Kürtçe yapan İl Eş Başkanı Çelik, "Faşizme karşı hiçbir dönem boyun eğmeyen yine halklar, yine biz. Halkların kanından beslenen AKP MHP zihniyetine karşı yine alanlardayız. Bugün vekil adaylarımızla beraber kenetlenip meclise buradan vekillerimizi göndereceğiz" dedi. İl Eş Başkanı Altan ise "Bugün bu salona sığmadık. Bizlerin mücadelesini salonlardan ibaret görenlere öyle bir cevap vereceğiz ki bu irademizi bütün sokaklara taşıyacağız. Mutlaka kazanacağız" dedi.