Yunan bakandan Troyka'ya: Bize CIA gibi işkence yapıyorlar

Yunanistan'da SYRIZA'nın iktidara gelmesiyle ülkenin borçlarının silinmesi tartışması yaşanırken, Maliye Bakanı Yanis Varoufakis, ülkesi için yardım programı hazırlamış olan Troyka'nın davranışlarını CIA'nın işkence metotlarından 'waterboarding'e benzetti.

Almanya'nın Der Spiegel dergisine konuşan Varoufakis, AB Komisyonu, Avrupa Merkez Bankası ve IMF'den oluşan Troyka'yı ve ülkesine borç vermiş olan yabancı kreditörleri sert sözlerle kınadı.

Troyka'yı ülkesini suda boğmaya çalışmakla suçlayan Varoufakis, şu ifadeleri kullandı; "Kalbimiz durmadan hemen önce bizi su yüzeyine çıkarıyorlar ve nefes almamızı sağlıyorlar. Sonra tekrar suya sokuyorlar ve olay hep böyle devam ediyor. Troyka memurları dürüst insanlar. CIA'da çalışan ve istemeden 'Waterboarding' işkencesi yapan çok iyi insanlar var."

Alman Hükümeti'nden Yunanistan'nın borçlarının bir kısmının silinmesini beklediğini ifade eden Varoufakis, "Herkes biliyor ki Yunanistan'nın bu borç yükünü taşıması yeni bir sözleşme olmadan mümkün değil" diye konuştu. 

Çipras: Yunanistan bundan böyle hiç kimseden talimat almayacak