Yunanistan'da oylanan kemer sıkma planı SYRIZA ve ANEL partilerinin oylarıyla 128'e karşı 153 kabul oyu alırken Sintagma Meydanı'nda protestolar gerçekleşti

Yunanistan'da meclis yeni kemer sıkma planını onayladı

Yunanistan Parlamentosu, uluslararası kreditörlerin kurtarma paketinin yeni dilimini alabilmesi için ülkeden yaşama geçirmesini istediği ilave kemer sıkma önlemlerini onayladı.

Vergi artışı ve emeklilerin maaşlarında kesintileri içeren paket, parlamentodan 128’e karşı 153 kabul oyu aldı.

Torba yasa, iktidardaki SYRIZA ve ANEL partilerinin milletvekillerinin oyuyla geçti.

Oylama önce Sintagma Meydanı'nda gösteriler

Oylama öncesi ve sırasında parlamentonun önündeki Sintagma Meydanı’nda gösteriler düzenlenirken, protestocular güvenlik güçleri ile çatıştı.

Çoğunluğu gençlerden oluşan göstericiler polise molotof kokteylleri atarken, olaylarda en az bir kişi tutuklandı, iki kişi de gözaltına alındı.

Ülkede 2019 ve 2020 yıllarında hayata geçirilecek yeni düzenlemeler ile yaklaşık 5 milyar Euroluk bir tasarruf sağlanması öngörülüyor.

Kreditörlerden alınacak yeni kredi dilimiyle de 7.5 milyar Euro’luk kredi ve borçlarda hafifletmeyi kapsıyor.

Çipras: Yunanistan'ın reformlar konusunda yükümlülüklerini yerini getiriyor

Başbakan Alexis Çipras’da oylama sonrası yaptığı açıklamada, “Yunanistan’ın reformalar konusunda yükümlülüklerini yerine getirdiğini” belirterek, “şimdi borçların hafifletilmesini beklediklerini” söyledi. Çipras “Şimdi tıpkı bizim yaptığımız gibi onların sorumluluklarını yerine getirme zamanı” dedi.